Terveisiä tuntiopettajalta: Natalia Härmä

 


Hei! Minun nimeni on Natalia Härmä. Olen venäjän, saksan ja englannin kielen kouluttaja ja valmistunut kieliasiantuntija. Minulla on yli 15 vuoden kokemus kielten opettamisesta niin yrityksissä, yksityisissä kielikouluissa kuin myös kunnallisella puolella esimerkiksi opistoissa. Tarjoan sekä lähi- että etäopetusta kaikille kiinnostuneille - alkeista kehittyneempään tasoon.

Olen syntynyt Venäjällä ja asuin nuorena Saksassa ja Australiassa. Opiskelin kieliä aluksi Venäjän yliopistossa, sitten Saksan yliopistossa ja lopuksi vielä Suomessa Jyväskylän yliopistossa. Oppitunneillani käytän kommunikoivaa opetusmenetelmää. Tunneilla hyödynnän erilaisia opetusteknologioita, esimerkiksi äänitiedostoja, videoita, lauluja, runoja, lautapelejä ja myös verkkopelejä.

Opetan Järvenpään Opistossa venäjää eri tasoilla. Venäjä on haastava, mutta viihdyttävä kieli. Kielenopiskelu on ihana harrastus, mikä pitää samalla aivot virkeänä. Kyrilliset kirjaimet lisäävät ennakkoluuloa kieltä kohtaan ja nostavat kynnystä aloittaa venäjän kielen opiskelu. Mutta aakkoset ovat kuitenkin helpoimpia asioita venäjän kielessä. Nykyvenäjään myös lainataan kiihtyvällä vauhdilla uusia sanoja esimerkiksi englannista, ja näyttää hauskalta, kun venäläiset kirjoittavat lainasanat niin kuin ne lausutaan. Venäjän kieli ei ole niin vaikea oppia, loppujen lopuksi, mitä ehkä saattaisit ennakkoon ajatella.

Kun ajattelet Venäjää, mitä sinulla tulee mieleen? Ehkäpä kylmä luminen talvimaisema, karvalakit ja mahdottoman monimutkainen kieli? Venäjällä voi tosiaan olla melko viileää ja karvalakeille on oikeasti tarvetta, mutta paikallisen kielen oppii helpommin kuin kuvittelisi – ja sen osaamisesta on valtavasti hyötyä nykymaailmassa. Esimerkiksi, jos haluat matkustaa joskus Venäjälle. Venäjällä englanninkielen taito ei kanna kovinkaan pitkälle. Paikallisen kielen opiskelu on kuitenkin todella palkitsevaa. Vain noin viisi prosenttia paikallisesta väestöstä osaa englantia sujuvasti. Miten sitten asioit ravintolassa tai kahvilassa jos siellä ei puhuta englantia? Vieraissa maissa on usein hankala päästä aidosti sisälle paikalliseen kulttuuriin, mutta kieltä opettelemalla tämä käy huomattavasti helpommin. Tämän lisäksi, venäjän kielen taidoilla voit uppoutua mahtavaan venäjänkieliseen kirjallisuuteen, musiikkiin, teatteriin tai miksei vaikka todella monipuoliseen ruokakulttuuriin.

Jos vielä pohdit, miksi pitäisi opiskella venäjää, kannattaa katsoa 2020 syksyllä julkaistu Tampereella asuvan, vologdalaissyntyisen tubettaja Kirill Sultanshinin loistavan video: ”Miksi venäjän kielen opiskelu kannattaa?” https://www.youtube.com/watch?time_continue=155&v=65y2rPfXnw4&feature=emb_logo

Tule meidän Opistoon kokeilemaan venäjää! Se yllättää monet, kuinka kiinnostavaa venäjän kielen opiskelu on!

Kommentit

Suositut tekstit