Taitoaineiden suunnittelijaopettajan kurssitärpit

Kesälomaan kuuluu talon remontointi.

Minun ei ole koskaan ollut vaikeaa keksiä, mitä sitä harrastaisi. Päin vastoin, ongelmani on ollut runsaudenpula. Olen siis mitä esimerkillisin kansalaisopiston asiakas. Olen harrastanut kansalais- ja työväenopistoissa noin 16-vuotiaasta alkaen eniten erilaisilla käsityön kursseilla, mutta on mukaan mahtunut keramiikkaa, kuvataidetta, puutöitä, puutarhaa, luentoja, kieliä, liikuntaa ja ilmaisuakin. Ja yhä minua innostaa joka syksy uudet aiheet ja niin monet kurssit ja luennot, että millään en ehdi kaikkeen. 

Tässä parhaat palat minun makuuni Järvenpään Opiston ensi syksyn tarjonnasta, näille kursseille itse aion osallistua: 



Ihan ensimmäinen valintani on luento 9910 Vastuullinen kuluttaja ja muodin ympäristövaikutukset, jossa vastuullisuusvaikutta Outi Pyy luennoi tekstiiliteollisuuden vastuullisuudesta. Tästä aiheesta jokaisen kuluttajan on hyvä tietää jotain, sillä me voimme valinnoillamme vaikuttaa maapallon ja sen ihmisten tulevaisuuteen. Tutustu Outi Pyyn blogiin!



Luennoilla voisin myös jatkaa ja aion ehdottomasti osallistua  9717 Terve talo perinnerakentamisen keinoin – pintojen remontoinnin ja rakentamisen verkkokurssille, jossa eri asiantuntijat luennoivat ekologisista, terveellisistä ja perinteisistä talon remontoimisen materiaaleista ja menetelmistä. Erityisen innostunut olen saviasiantuntija Suveka Kymäläisen savirappausmenetelmästä, sillä haaveilen omaan talooni savipintoja! Suvekan kädenjälkeen pääset tutustumaan esim. hänen Instagram-tililtään.


Tuotekuvausta harjoiteltiin käsityön taiteen perusopetuksen kurssilla.
Kuva ja kuvan takin ompelu: Marja Komppa. 

Kuvataiteen kursseista valintani taitaa tänä vuonna olla 6239 Tuotekuvauskurssi , sillä käsityön tekijänä tuotevalokuvia aina tarvitaan ja sitä taitoa ei voi liikaa harjoitella. Kurssin opettajan Amanda Lehtolan blogiin voit tutustua täällä. Tuotevalokuvauskurssi kuuluu laajempaan Yrittäjän opinnot -kokonaisuuteen, jossa voi opiskella myös kurssit: 3906 Itsensätyöllistämisen peruskurssi / Kevyempää yrittämistä, 3907 Itsensätyöllistämisen jatkokurssi / Oman osaamisen tuotteistaminen ja myynti , 9095 Verkkokaupan perustaminen -verkkokurssi ja 6300 Yrityksen visuaalinen ilme

Ja toki, olisipa ihanaa osallistua myös 6181 Elävän mallin piirustus -kurssille, koska ei ole mitään rentouttavampaa, kuin piirtää isolle litoposterille elävää mallia!


Kuosisuunnittelua. Kuva: Elina Savolainen

Useilla käsityön kursseilla olen itse opettamassa, mutta kyllä minä silti ehdottomasti aion osallistua myös tänne: 9530 Kuosisuunnittelu: suunnittele ja tilaa oma printtikankaasi. Opettaja Elina Savolaisen printteihin voit tutustua täältä: Elina Savolainen.

Mongolialaiset buuz-nyytit


Kotitalouden kursseista odotan eniten mielenkiintoista uutuutta, mongolialaisen opettajan Navchaa Gantumurin englanninkielistä Mongolian ruoka- ja kulttuurikurssia: 9337 Mongolialainen ruokakulttuuri / Mongolian kitchen in English.

Kahvakuulalla aukeaa käsityöntekijän jumit!


Liikunnasta suosikkini on viime vuodet ollut kuulan heiluttelu ja sen kaveriksi olisi nyt samalla kurssilla kuntonyrkkeilyä, kuulostaa mahtavalta: 8041 Yhdistelmätunti kahvakuulaa  ja kuntonyrkkeilyä. Myös tanssia pitää aina olla elämässä ja siksipä voisin lähteä kokeilemaan itselleni uutta tanssilajia nimittäin flamencoa: 6521 Flamencotanssi.

Kielten kurssivalikoimasta silmääni osui heti kurssi 5981 Viittomakielen alkeet. Viittomakieltä tarvitsisin toisinaan ja haluaisin osata ainakin alkeet voidakseni kommunikoida viittomakielisten ystävieni ja sukulaisten kanssa paremmin. Ja voisihan sitä kertailla espanjaa tai ruotsiakin, tai miksei aloittaa vironkielen!

Opas jaetaan koteihin heinä-elokuun vaihteessa.


Opiston opas kannattaa muuten lukea tarkkaan, koska siellä on ihan varmasti jokaiselle jotakin! Voi olla jopa, että luettuasi oppaan, huomaat, että ensi vuonna ei sitten aikaa muulle jääkään, kuin mahtaville harrastuksille! 

Ilmoittautuminen alkaa 10.8.2021 klo 11.00! Klikkaa tästä tutustuaksesi kursseihin ennakkoon!

Terveisin
Taitoaineiden suunnittelijaopettaja Sanna



Kommentit

Suositut tekstit