Liikuntaneuvojan kurssitärpit kaudelle 2021-2022

 

                                                              


 

Tässäpä olisi kurssivinkkejä kaudelle 2021-2022!

Vaikka työskentelee liikunnan parissa, niin silti välillä täytyy tsempata itseä, että muistaa varmasti huolehtia omasta liikkumisesta riittävän monipuolisesti, lihaskuntotreeni, kestävyysliikunnan harjoittelu ja liikkuvuusharjoittelu muodostavat yhdessä kokonaisuuden, ja kaikkia osa-alueita tulisi harjoitella riittävästi.

Olen ollut itse aina kiinnostunut tanssin ja muun liikunnan lisäksi myös kädentaidoista, kielistä ja musiikista. Siksipä mainitsen tässä ensin oman alueeni ulkopuolelta löytyvät kiinostuksen kohteet. Kuulun itse siihen ryhmään, joka haluaisi harrastaa vähän kaikkea, mutta koska aika on rajallinen, täytyy yrittää aina etsiä ne sillä hetkellä kaikkein kiinnostavimmat sekä aikatauluun parhaiten solahtavat puuhat. Käsityöt, lasten kanssa askartelu, tai vaikka leipominen synttärijuhliin on minulle mielekästä puuhaa. Meillä myös usein soi musiikki, joko soittolista kaiuttimen kautta tai sitten joku perheestä soittaa pianoa, kitaraa tai poikkihuilua. Ja pari – kolme kertaa viikossa sovitaan, että puhutaan vaikkapa aamupäivä tai loppuilta englantia, sillä perheessäni kaikki sitä osaavat, pienimmät tietysti vielä vähän vähemmän, mutta oppivat koko ajan kun kieltä saavat kuulla ja harjoitella meidän kanssamme. Siitä on jostain syystä muodostunut meille jo sellainen tapa, joka toteutuu aika automaattisesti.

Aloitetaan kurssitärpit kielistä ja kokkaamisesta, sillä ne kulkisivat tavallaan vähän käsi kädessä. Kielistä tosin pohdin vielä vähän kahden välillä, joko Italian alkeet (5801) tai Matkailuitaliaa verkossa (5803). Toisaalta verkossa näppärä opiskella – toisaalta alkeet varmaan toisivat sitä perustaa, jonka pohjalta olisi sitten hyvä jatkaa. Valinta ehkä kallistuisi kuitenkin verkko-opintojen kannalle. Italian kieli on aina kiinnostanut, ei vain ole tullut aloitettua sen opiskelua. Lisäksi minua kiinnostaa Italialainen keittiö (9340), jo ihan siinäkin mielessä, että Välimeren ruokavalio on tunnetusti yksi terveellisimmistä. Kreikka ja Italia ovat maita, joiden ruokavaliossa on paljon omia lemppareita, ja kiva aina saada uusia reseptejä ja uusia vinkkejä. Siksipä valitsisin sen. Italian kielen opiskelu ja italialainen keittiö olisivat varmasti kiva ja tavallaan yhteneväinen kokonaisuus. Mielenkiintoisia olisivat toki myös Vegaaniravintoon liittyvät kurssit, sillä lihaa ei meidän perheessämme syödä, joten kaikki uudet reseptit silläkin saralla kiinnostavat, mutta toisaalta näitä vaihtoehtoja tulee ehkä etsittyä omatoimisesti aika paljonkin, ja reseptivalikoima on jo sinänsä aika laaja. Mutta ehdottomasti Vegaaniruoka (9327) ja Vegaanileivonta (9374) ovat kursseja, joita lähtisin mielelläni suosittelemaan – aina löytyy hyviä vinkkejä, joita voi myös soveltaa sitten omaan makuun sopiviksi.

Käsitöistä niin ikään löytyisi kaksi hyvää kurssivaihtoehtoa, Vaatteita lapsille (9457) ja Tuunaa farkuista uutta (9475). Vaikka molemmat olisivat todella kiinnostavia, valitsisin näistä kuitenkin ensimmäisen, sillä olisi kiva tehdä lapsille jotain vaatteita ihan omilla kätösillä. Ja vaikka ompelukone ja perus ompelutaidot löytyvät, niin ei vaan ole tullut tehtyä lapsille mitään, ainoastaan korjannut esimerkiksi repsottavia saumoja tai laittanut paikkoja housuihin, polven kohdat kun jossain vaiheessa kuluvat lapsilla niin kovasti.

Terveyden ja hyvinvoinnin osa-alueella minua kiinnostaisi Syksyn luonnon superfoodit (8401) kurssi. Koska näen, että liikunta ja terveellinen ravinto kulkevat käsi kädessä, olen aina kiinnostunut opiskelemaan sitä mitä en vielä välttämättä osaa. Luonnostamme löytyy vielä paljon terveellistä lähiruokaa, mitä ei ehkä ole tullut ajatelleeksi. Siksipä tämä kurssi olisi erittäin kiinnostava.

Musiikista valitsisin ehdottomasti Piano yksityisopetus (7516) -kurssin. Pääsisin vähän palauttelemaan mieliin pianonsoittoa, joka on kyllä jäänyt valitettavasti unholaan. On vain muutamia kappaleita, jotka opettelin teininä niin hyvin, että muistan ne vieläkin ulkoa, mutta muuten on tullut soitettua niin vähän, että olisi kiva vähän palautella muistiin sitäkin taitoa. Sähköpiano löytyy kotoa, mutta itse en sitä ole juuri soittanut, muu perhe enemmän.

Valokuvaus on myös ollut yksi kiinnostuksen kohde. Sitä toki jossain määrin harrastankin jo, mutta en ole mitenkään erityisen taitava, enkä sitä sinänsä missään ole opiskellut aiemmin. Kiinnostavat kurssit tällä osa-alueella olisivat Parempia kuvia puhelimella (6234) ja Kuvankäsittelyn perusteet Adobe Lightroomilla (6236). Molemmat ovat lyhytkursseja, joten menisivät sujuvasti peräkkäin.

Sitten viimein palaan tuohon omaan alueeseeni, eli liikuntaan. Tanssin ensi kaudellakin omissa vakituisissa ryhmissäni muutamia tunteja viikossa, mutta treenaan lisäksi oheisharjoitteluna lihaskuntoa sekä joogaa ja/tai pilatesta. Liikunnan parista syksyllä löytyy niin monipuolinen tarjonta, etten ehkä voisi valita jotain yksittäisiä kursseja, vaan ehkä hyödyntäisin uutta Liikuntapassi – mahdollisuutta (Vuokrapaikat ja liikuntapassi | Järvenpää (jarvenpaa.fi)). Ostaisin Liikuntapasseja varmaan 5 kappaletta, jolloin voisin käydä oman aikataulun mukaan eri tunneilla, kunhan vain ryhmissä on tilaa. Aloittaisin syksyn JÄLKIPOLTTO Crosstrainingilla (8151), sillä ulkoliikunnassa saa myös raitista ilmaa. Lisäksi kävisin uudella Barre-tunnilla (8026), siinä saisi Crosstrainingin vastapainoksi aika lailla erilaista treeniä keholle, ja itse tykkään treenata musiikin kanssa, niin sikäli tämä olisi myös kiva tunti. Treenaisin varmaan nelisen viikkoa näillä tunneilla, sitten testaisin Hiit – tunnin (8034) sekä Pilateksen (8082) ja Cardio Workoutin (8029), kävisin näillä tunneilla myös nelisen viikkoa, ehkä en joka viikko kaikissa kolmessa, vaan valitsisin aikatauluni mukaan tunnit. Seuraavana vuorossa olisi Combat (8043) ja pakkohan se olisi kokeilla myös Etä-spinning (8067) tuntia! Näille viimeiselle valitsisin vastapariksi jonkun joogatunnin monipuolisesta tarjonnastamme, luulen että päätyisin Lempeään joogaan (80594). Kävisin näitä niin, että saisin käytettyä kaikki viisi viiden kerran korttiani. Ja mikäli jollekin päivälle osuisi kaatosade, tai muuten huono sää, tekisin lihaskuntotreenin kotona, Kevyt lihaskuntojumppa – hybridi (80220) tarjoaisi tähän mainion mahdollisuuden.

Tässä siis olisi minun kurssitärpit kaudelle 2021-2022! Etsi ja löydä omat kurssisi monipuolisesta tarjonnastamme.

Aurinkoista loppukesää,

Tuula Malo

Kommentit

Suositut tekstit