Nämä hedelmäpiiraset ovat oiva vaihtoehto joulutortuille.
Tosin makean nälkäiset leipovat mielellään molempia joulupöytään. Ohjeita
löytyy netistä ja lehdistä useita ja tämän ohjeen koonnut monesta eri
vaihtoehdosta ja soveltanut omien mieltymyksieni mukaan.
Noin 12 piirasta
1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa (voi tehdä itsekin mutta
näin pääsee helpommalla)
Täytteeseen
1 omena
1 dl hasselpähkinärouhetta
2 rkl sokeroituja appelsiininkuoripaloja
1 rkl raastettua sitruunankuorta
½ dl taatelinpaloja (pehmeä taateli esim. Pirkka)
½ dl kuivattua luumua palasina
½ dl sitruunanmehua
3 rkl sokeria
vähän kanelia, hiukkasen jauhettua inkivääriä ja neilikkaa
2rkl konjakkia, rommia tai glögiä
Leikkaa kuorittu omena pieniksi kuutioiksi samoin taatelit
ja luumut. Mittaa kaikki täyteainekset kattilaan ja keitä seosta kannen alla
viitisen minuuttia, niin että ainekset vähän pehmenevät. Älä keitä mössöksi.
Anna seoksen jäähtyä.
Kauli sulanut taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi ja ota
siitä 12 pohjakappaletta ( 9-10 cm halkaisija) ja nosta pohjat voideltuihin
muffinivuokiin. Jaa täyte pohjien päälle ja painele se tiiviiksi. Tee lopusta
taikinasta kannet ja nosta ne piirasten päälle.
Paista uunissa, 200 astetta, 10-15 min. Koristele
tomusokerilla ennen tarjoamista.
Maukasta joulua toivottaa
Kyllikki
Maukasta joulua toivottaa
Kyllikki
Kommentit
Lähetä kommentti