Rexin hommissa


Tässä työmaata.

Ja niinhän se taasen kävi, että rehtorin lähdettyä muihin hommiin, nakki napsahti ja ei kun rexin hommiin väliaikaisesti. Olihan tämä tuttu tilanne vuosien takaa mutta taas näin yhtä äkkiä eteen heitettynä melkoinen ylläri ja suuri muutos. Helmikuun alku meni sutjakasti uusia hommia haistellen ja omaa putiikkia valmistellen sijasta varten. Perehdytys hommaan hänen osaltaan jäi minimaaliseksi mutta onneksi hän on järki-ihminen ja ylen rauhallinen. Kiitokset vielä Jannelle hyvin suoritetusta työstä.

Alkuun vähän jännittelin, osaanko kaiken tehdä ja pystynkö koko hommaan. Aikaa ei kuitenkaan jäänyt turhiin haihatuksiin ja jo heti alkuun saamani tuki monelta suunnalta auttoi jaksamaan. Pinot pöydällä  kasvoivat joskus pieniksi vuoriksi mutta niinhän se elefanttikin syödään, pala kerrallaan. Varsinaiseksi orjapiiskuriksi kuitenkin  osoittautui sähköposti, sieltä niitä pulpahteli asoita päivän mittaan tasaisella tahdilla. Päivät kuluivat nopeasti ja aina havahduin siihen, että välituntikellonsoittoa ei ollut kuulunut enää pitkään aikaan.

Onneksi työ ei sisältänyt pelkkää paperin pyöritystä. Välillä pääsi pois reksin kammarista erilaisiin kokouksiin tapaamaan kollegoja, saamaan tukea työhön ja vaihtamaan mielipiteitä. Asiakkaat soittelivat myös kaikenlaisista asioista, jotkut kiittivät, toiset kertoivat huoliaan. Rehtorilla oli myös ilo käydä erilaisissa tapahtumissa kevään aikana. Opiskelijoiden, tuntiopettajien, nykyisten ja tulevien asiakkaiden tapaaminen oli mukavaa ja monia hyviä vinkkejä sain vastaanottaa.

Perusteos tiukasti sylissä

Puuhaa oli monenlaista ja lausahdus "rehtori vastaa kaikesta" tuli kuultua ja koettua monesti. Kaiken kaikkiaan kevät oli työntäyteinen mutta asioiden katsominen toisesta perspektiivistä avartaa kummasti mieltä. Nyt odotan innolla uutta työkautta kielten opetuksen parissa. Sitä ennen kuitenkin otetaan rennosti kesälomalla.
Oikein hyvää kesää kaikille!
T. Kyllikki

Kommentit

Suositut tekstit