Keppareita urheilukentällä


Harjat hulmusivat ja iloiset ratsastajat ilakoivat, kun kepparit pääsivät kevätkisoihin kirmaamaan. Järvenpään urheilukentällä ei ehkä kovin usein olekaan tällaista näkyä ollut: hevoset ja porot juoksevat esterataa. Käsityökoulun pienten ryhmässä syntyi tänä keväänä hieno rivi keppihevosia ja -poroja eli keppareita, ja viimeisellä kerralla oli aika ulkoiluttaa ratsuja ja opettaa taitoratsastuksen alkeet. Vanhemmat pääsivät mukaan kuuluttajiksi, tuomareiksi, valmentajiksi ja tietenkin kannustusjoukoiksi. Lopuksi kepparit ja ratsastajat nauttivat ansaitut herkut: kaurakekseja ja mehua.


Käsityökoulun opettaja Tarja Väisänen kertoo, että kepparit olivat oppilaiden toivetyö kevääksi. Keppareita tehtiin suurella hartaudella ja sydämellä. Jokainen keppari on ainautlaatuinen yksilö ja jokainen saikin oman nimen ja kuvauksen luonteesta ja muista ominaisuuksistaan.


Saanko esitellä upeat ratsut ja porot: Bob, Petteri, Höppis, Sini, Prinssi, Leinikki, Fenix.Keppihevoset ja käsityökoulun oppilaat ovat nyt päässeet kesälomalle, mutta käsityökoulu jatkuu taas syksyllä. Ryhmiin mahtuu uusia oppilaita ja ilmoittautuminen alkaa 13.6.2019 klo 11 osoitteessa www.opistopalvelut.fi/jarvenpaa. Lisätietoa käsityö koulusta ja käsityön taiteen perusopetuksesta saa opiston verkkosivuilta.


Kommentit

Suositut tekstit