TAITEEN PERUSOPETUKSEN INNOITTAVIA OPINTOJA KÄSITÖISSÄSyksyllä 2012 aloitimme innokkaalla joukolla taiteen perusopetuksen nelivuotiset opinnot käsitöissä. Tänä keväänä mielenkiintoiset oppivuodet ovat takana ja oli lopputyönäyttelyn aika.


Vuosiin on mahtunut paljon hauskoja ja mielenkiintoisia oivallusten hetkiä käsitöiden äärellä.

Aloitimme opinnot syksyllä 2012 huovutusjaksolla ja teemana oli ”Elämänpuu”. Tänä keväänä päätämme opinnot ja lopputöiden teemaksi valitsimme ”Juuret”. Luonnosta saadut inspiraatiot ja ideat näkyvät myös lopputöissämme.


Olemme vuosien aikana tutustuneet erilaisiin lankatekniikoihin, olemme opetelleet monenlaisia kankaiden värjäystekniikoita, konekirjontaakin olemme kokeilleet ja saaneet oppia tilkkutöihin. Vuosiin on mahtunut myös kudontaa kangaspuilla ja lopputyönäyttelyssä onkin paljon itse kudotuista kankaista valmistettuja vaatteita ja laukkuja. Ommellen olemme tehneet trikoovaatteita ja jopa vuoritettuja jakkuja! Paljon on ollut opittavaa, mutta lopputuloksiin olemme oikein tyytyväisiä!

Koulutuksen viimeisen lukukauden teemana oli oman lopputyön suunnittelu ja toteutus sekä koko prosessin kuvaus portfolioon. Nyt olemme saaneet koota lopputyömme sekä neljän vuoden aikana syntyneitä luomuksiamme näyttelyyn Prisman taidevitriineihin.


Maarit Ojala, käsitöiden harrastaja

 
Vitriinin alahyllyllä on käsityön työvälineitä

Kommentit

Suositut tekstit