HANNEN SYKSYN KURSSIVALINNAT

Puutarhan vuodenajat on minun kurssini. Kesällä meidän pihalla rikkaruohot rehottaa ja perennat pettää. Minäpä panostan muihin vuodeaikoihin! Viikonloppukursseja on neljä, syksykurssi, joulukurssi, lumiajan kurssi ja kevään odotuskurssi (numerot 6126A, 6126B, 6126C ja 6126D). Opettaja, Keltaisen kammarin taitaja Susanna Poukka on niin luova ja kekseliäs että varmasti kursseilta saa idean jos toisenkin kotipihan koristeluun. Naapurit, hämmästytte!
Ruotsin kultakauden taiteilijoita (2911) kurssin pitää taidehistorioitsija Eija Olsson, loisto opettaja ja aihe, joka on ihme kyllä jäänyt vähälle huomiolla täällä naapurimaassa. Seuraavalla Tuhkolman reissulla voisi vanhan kaupungin ja ostoskatujen sijaan suunnata museoon.
Olen tuudittautunut siihen että osaan englantia, kirjoitinhan siitä hyvin vahvan laudaturin – eikä siitä ole vielä kuin 36 vuotta! Todellisuudessa en osaa kieltä enää, yksinkertaisetkin asiat tuottavat hankaluuksia. Kieli on muuttunutkin. Aivojen vaivaaminen ei ole hauskaa, mutta toisaalta siitä on hyötyä sekä aivokoneistolle että kielitaidolleni. Antaakohan ne opettajat paljon läksyjä? Pitääköhän tunnilla lukea ääneen kirjasta? Uskallanko mennä? Opiston Syyssäpinät-tapahtumassa voi kysellä mille tasokurssille kannattaa mennä. Ei kai siellä vaan ole testiä, joka lopullisesti romuttaa käsitykseni erinomaisesta englannin taidostani.
Kalat, äyriäiset ja valkoviini (kurssi 9329) voisi olla minulle sopiva. Kotona mies tykkää punaviinistä ja kokkailee lihapitoisia sörsseleitä. Olemme oppineet arvostamaan monenlaisista punaviinejä. Valkoviineissä olen aika yksioikoinen, Alkossa vain ruskealla merkillä merkityt Chardonnaynt. uppoavat. Olisi kiva oppia tekemään joitain ruokia ihan oikeaoppisesti niin kuin kuuluu, eikä fiilispohjalta miten sattuu kuten tapanani on.
Haluaisin tehdä kassin, jossa yläreuna on nahkaa ja muu osa vanhaa öljymaalausta. Onnistuisikohan se kurssille 9472: Kierrätysnahka. Noita öljymaalauksia olisi kaapit pullollaan ja pieneksi jääneitä nahkatakkejakin on. Konmarituskurssia voisi joku ehdottaa, jos näkisi kierrätysmateriaalikokoelmani (eli komeroni täynnä roinaa)

Ja liikuntakurssille - en uudistu - menen jälleen pilatekseen, tietokonetyöläisen selän pelastajakurssille. Kannattaa mennä fiilistelemään kursseja opiston ilmoittautumisohjelmaan, klikkaa kohtaa kurssit, kirjan kuvaa: https://opistopalvelut.fi/jarvenpaa/index.php?l=fi

Kommentit

Suositut tekstit