PÄIVI KANGAS OPETTAA LAUSUNTAKURSSIA JÄRVENPÄÄN OPISTOSSA


Järvenpään opistossa alkaa uutena kurssina Päivi Kankaan opettama Ryhdymme runolle -kurssi. Kangas on koulutukseltaan logonomi, lausuja ja työskentelee puheilmaisun opettajana eri aikuisoppilaitoksissa. Hän on tehnyt yksin ja Suomen Lausujain Liiton ryhmissä ääni- ja runoproduktioita, näytellyt; viimeisin työ on monologiesitys Lasiavain kädessä, joka oli toukokuussa Helsingissä ja kesällä Kajaanin runoviikoilla.

Päivi Kangas kertoo tulevasta kurssista Järvenpään Opistossa: "Ryhdymme runolle -kurssille ovat tervetulleita kaikki, niin aiemmin lausuneet kuin vasta-alkajat, niin nuoret kuin eläkeläiset. On antoisaa, kun on eri-ikäisiä ihmisiä. Kurssilla tulkitaan pareittain, pienryhmissä ja yksin erilaisia runoja tai otteita eri teksteistä esimerkiksi sanomalehtijutuista. Opiskelu on puheilmaisun harjoituttamista tekstin avulla. Ei tarvitse osata mitään, uteliaisuus ja tahto riittävät. Oppimisen lisäetuna tulee ripaus rohkeutta arjen puhetilanteisiin: oppii mahdollisesti vahvistamaan ääntään, löytämään itsestään äänen ja puheen eri sävyjä. Tunteet ja asenteethan kuuluvat puhuessamme; se miten sanomme, kuinka painotamme, millä sävyllä puhumme. Pyrin siihen, että ryhmässä syntyisi luottavainen ja avoin ilmapiiri. Että oppisimme kuuntelemaan toisiamme ja itseämme. Ilmaisun opiskeleminen on aina matkaa itseen, olipa kyse mistä ilmaisumuodosta tahansa". Usein lausuntakursseilla on valmisteltu kurssin päätteeksi esitys. Kangas kertoo: "Syyskauden kurssilla emme valmista demoa tai esitystä".

Ryhdymme runolle- kurssi kokoontuu tiistaisin 18.00–19.30 23.9.–9.12.2014 Keskuskoulu monitoimitilassa. Kurssille voi ilmoittautua www.jarvenpaa.fi/jarvenpaanopisto tai Vapaa-aika- ja osaamiskeskukseen (09) 27192498.
M.P.29.8.2014

Kommentit

Suositut tekstit