JÄRVENPÄÄN OPISTOSSA ALKAVAT ITÄMAISEN TANSSIN JA FOLKJAMIN KURSSIT


Aminan tanssitunnit Järvenpään Opistossa
Leena Kallio, taiteilijanimeltään Amina,  on itämaisen tanssin ammattilainen. Hänellä on itämaisen tanssin opettajatutkinto ja 15 vuoden opetuskokemus. Lisäksi hän on kouluttautunut folkjam-ohjaajaksi. Hän opettaa kuluvana lukukautena Järvenpään Opistossa sekä itämaista tanssia että folkjamia. Kurssit sopivat kaikenikäisille kokoon, ikään tai tanssikokemukseen katsomatta. Alkeisjatko-kurssilla toki on suotavaa osata itämaisen tanssin alkeet. "Konkareillekin riittää uutta opeteltavaa", mainitsee Leena Kallio. Lisäksi nuorille on tarjolla oma folkjam- kurssi ja folkjam- kurssi kaikenikäisille. "Folkjamissa irrotellaan ilo ja hiki pintaan suomalaisesta tanssiperinteestä ammentaen. Vähän kuin bailatino on lattareita ilman paria, niin folkjamissa jammaillaan ja kuntoillaan kukin omalla tyylillään yhdessä tekemisestä riemuiten", kertoo Leena Kallio. Hänen folkjam-kurssien lisäksi Sini-Maria Tuomivaara opettaa järvenpään opistossa elofolkjamia.
Leena Kallio kertoo itämaisen tanssin kurssin sisältävän perustekniikkaa: "yksittäisiä liikkeitä, liikeyhdistelmiä ja sarjoja ja niistä muodostuvia tansseja eli koreografioita. Lisäksi kurssilla saa taustatietoa tanssin historiasta, kulttuuritaustasta, musiikista, rytmeistä ja muusta tanssiin liittyvästä". Leena Kallio rohkaisee uusia kurssilaisia tutustumaan itämaiseen tanssiin: "Kannattaa tulla kukoistamaan! Tanssi on terveellistä ja naisellista. Se on tehokasta liikuntaa ja vartalomuokkausta. Kun oppii ryhdikkäät linjaukset, niin se jo hoikistaa olemusta. Kiertoliikkeet muokkaavat vyötäröä esiin. Jalkaterän herättely virkistää koko vartalon ja tuo sulokkuutta liikkumiseen. Kauniit liikkeet tuovat nautintoa itselle ja saavat olemuksen ja naisellisuuden kukoistamaan. Lisäksi voi oppia paljon musiikista ja eri kulttuureista Kannattaa tulla avoimin ja iloisin mielin. Perjantai on mahtava päivä itämaisen tanssin harrastukselle, viikon pölyt jäävät rennossa meinignissä taakse ja tulee ruusuinen olo koko viikonlopuksi. Folkjamista taas saa keskellä viikolla lisää energiaa loppuviikkoa varten. Olen oppitunneilla kannustava ja rohkaiseva, mutta myös perusteellinen ja analyyttinen. Kurssit eivät tähtää esiintymisiin. Esiintymisistä puhutaan ja siten mukaansa voi poimia esiintymisvalmennusta erilaisiin oman elämän tilanteisiin."
Olkoon kyseessä suomalainen folkjam tai itämainen tanssi, niihin molempiin pätee Leena Kallion näkemys tanssikurssien tanssijoista: "Jokainen on oma ruusunsa ja saa kukoistaa sellaisena kuin on!"
Kuva Kreetta Järvenpää. Kuvassa Amina.


Lisätietoa kursseista suunnittelija-koordinaattori Mia Pätsiltä, 040 3152783, mia.patsi@jarvenpaa.fi
Ilmoittautumiset: www.jarvenpaa.fi/jarvenpaanopisto tai puhelimitse Vapaa-aika- ja osaamiskeskukseen 09 27192498.
M.P.29.8.2014.

Kommentit

Suositut tekstit