SITKU SITKU SITKU - KIELTEN OPE KYLLIKKI ELÄKKEELLE



SITKU SITKU SITKU

Näinhän sitä sitkutellaan. Milloin odotellaan mitäkin. Usein kuulee ihmisten puhuvan "SITKU mä oon eläkkeellä". Kumma kyllä nimenomaan tämä SITKU tulee sitten kuitenkin ihan vai vihkaa, ikään kuin yllättäen, vaikka tarkan ajankohdan saakin nykyään itse valita.

Nyt se minun SITKUni on tässä ja nyt – todellista. Tunteet lyövät laidasta laitaan. Helpotusta, iloa ja kaihoa hieman suruakin. Nytkö se sitten loppui? Väkisinkin muistelee mennyttä aikaa ja nimenomaan sitä aikaa, minkä on viettänyt viimeisessä työpaikassa. Näihin vuosiin mahtuu paljon, mielenkiintoisia ja joskus myös haasteellisia työtehtäviä, ihania työkavereita ja tietysti opiskelijoita  -  opiskelijoita, joita ilman tämä työ olisi ollut paljon enemmän paperin makuista. Joskus pinnaa on venytetty kovastikin mutta työkavereiden tuella ja huumorilla on pärjätty.

Huippuhetkiä luokkahuoneen ulkopuolella ovat olleet myös monenlaiset koulutukset ja seminaarit, joissa on ollut mahdollista vaihtaa ajatuksia muiden opistojen edustajien kanssa ja on saanut kuulla eri alojen asiantuntijoita. Erityisesti on jäänyt mieleen matkustaminen Tammiseminaareihin, jotka nimensä mukaisesti ovat osuneet tammikuulle. Eräänkin kerran on liukasteltu eri kaupunkien kaduilla ja raahattu rullalaukkua sohjossa kollegojen kanssa. Vieläkin voin kuulla korvissani ne huudahdukset ja naurun.

Parhaimpiin hetkiin on kuulunut myös uuden lukuvuoden kurssien suunnittelu. Uusien tuulien haistelu ja ideoitten muuntaminen kursseiksi on äärimmäisen mielenkiintoista. Vaikka työ on loppumetreillä hektistä, palkitsee lopputulos kaiken vaivan. Kun uusi opinto-ohjelma on valmis, voi vain todeta hymyssä suin – me teimme sen taas.

Monissa hankkeissa olen saanut tehdä yhteistyötä muiden opistojen työntekijöiden kanssa. On niin riemullista pohtia asioita ja löytää uusia ratkaisuja saman mielisten ihmisten kanssa. Tällä kohtaa voi kai todeta hieman paatoksellisesti: kerran kansalaisopistolainen – aina kansalaisopistolainen.

Kaiken kaikkiaan on ollut hienoa tehdä työtä, jonka on kokenut merkitykselliseksi. On ollut suuri kunnia ja ilo olla toteuttamassa vapaan sivistystyön henkeä Järvenpään Opistossa.

Kesälomalta siirryn tästä sujuvasti eläkkeelle.

Kiitokset kaikille!

Kieltenope Kyllikki

Kommentit

Suositut tekstit