Taitoaineiden suunnittelijaopettajan valinnat
Opistossa työskenteleminen on ihanaa! Joka päivä saa olla erilaisten harrastusten ja innokkaiden harrastajien ympäröimänä. Työn merkitys on valtavan suuri, kun näkee, miten onnellisia ihmisiä kursseilta lähtee, täynnä uutta opittua ja virkistyneenä. Samalla itsekin tulee harrastettua kaikenlaista, kun lähellä on niin paljon innostavaa tarjolla. Tänäkin vuonna olen ihmetellen lukenut opiston ohjelmaa, samalla kuumeisesti miettien, että miten aikani taas riittää kaiken hauskan ja hyödyllisen harrastamiseen.

Minun valintani tulevalle lukuvuodelle on seuraavat:


Ensinnäkin aion ehtiä tänä vuonna yleisöluennoille. Ne ovat ilmaisia, luennoitsijat huippuja ja aiheet aina kiinnostavia. Nyt ohjelmassa minua kiinnostaa erityisesti: Hennalan naiset 1918 (2100) ke 31.10. ja Järvenpään Opiston elokuvakerho 50 vuotta (2400). Elokuvakerho on Järvenpään ylpeys, eikä suotta, ja tänä vuonna päästän juhlimaan pyöreitä vuosia, mikä on upea juttu. Leffafriikki on innoissaan! (Lue lisää leffakerhosta aikaisemmasta postauksesta.)

 Luonnonmukainen kosmetiikka on tämän päivän juttu! Kemikaalikuormat ovat maapallolla niin valtavia, että kaikki mahdollisimman yksinkertainen ja myrkytön kosmetiikka kiinnostaa todella paljon. Omatekemästä deodorantista on minulla kokemusta jo vuoden ajalta, joten nyt voisi ottaa haltuun vaikka voiteiden tekemisen: Luonnonkosmetiikka (8411, 8412, 8413)

Tämän päivän työelämässä tarvitaan monenlaisia taitoja, eikä tietotekniikan taidot ole niistä ollenkaan vähäisimpiä. Adoben ohjelmat ovat monipuolisia ja hyödyllisiä ja itselleni tärkeitä työkaluja suunnittelijaopettajan työssä. Siispä suuntaan syksyllä kursseille: Photoshop ja InDesign perusteet (9040 ja 9041) torstai-iltaisin 27.9. alkaen. Tärkeää on myöskin verkostoituminen ja siihen kätevä työkalu on LinkedIn. Jotta saisin kuitenkin enemmän ohjelmasta irti ja sen käyttö olisi todell ahyödyllistä siihen käytettyyn aikaan nähden, aion suunnata myös kurssille LinkedIn - työelämän käyntikortti ja verkostot (9051) tiistai-iltaisin 20.-27.11.

Sporttaajan vegekeittiö - Kasvisruokaa sporttiseen arkeen (9308), on varmasti hyödyllinen tietopaketti kasvissyöjäsporttaajalle. Vaikka tämän sporttaajan sporttaus ei aina niin säännöllistä tai tavoitteellista olekaan, on ravintoon hyvä kiinnittää huomiota. Kurssia opettaa ravintovalmentaja Linda Kovanen, joka on kirjoittanut kirjan Vegeä - liikkujan kasvisruokaa. Ja jotta elämä ei olisi vain terveellistä, on hyvä välillä päivittää oma viiniosaaminen Viininmaistelun peruskurssilla (9314 ja 9315) 17.11. la.

Sinamay-hatuke. Photo by Xuan Nguyen on Unsplash

Käsitöissä on tulevana vuonna taas niin paljon ihania kursseja, että en osaa päättää, mille niistä itse osallistuisin. Kesähattu sinamaysta (9622) on modisti Aija Nurmisen kurssi ja se ainakin kiinnostaa minua kovasti. Kesäjuhlia aina tulee ja olisipa tyylikästä olla oma sinamayhatuke päässä ensi kesän valmistujaisissa ja häissä. Olen myös intohimoinen puutarhan suhteen ja koska puutarha on loputon projekti, jonne joka vuosi istutetaan ja rakennetaan jotakin uutta, aion raivata kalenteriini tilaa myös kurssille Rakenna puutarhaan (9827), joka on ensi huhtikuussa.

Kuvataiteen kursseista ensi vuoden valintani on Grafiikan peruskurssi (6122), jossa Susanna Autio, tutustuttaa taidegrafiikan eri menetelmiin. Ihanaa päästä taas virkistämään grafiikan taitoja!

Ja koska kursseja näyttää kerääntyvän kalenteriin aika paljon, tulee epäterveellistä istumistakin pakosti ohjelmaan, joten siksi valitsen vielä ensi vuodelle Kahvakuulacircuitin (8038), niin pysyy selkä kunnossa ja mieli virkeänä!

Tutustu ensi vuoden ohjelmaan
www.e-julkaisu.fi/jarvenpaa/vapaa-aikapalvelut

ja tule mukaan kursseille!

Kesäterveisin taitoaineiden suunnittelijaopettaja Sanna 

Kommentit

Suositut tekstit