Taideaineiden opettajan kurssivalinnat


Järvenpään Opiston taideaineiden suunnittelijaopettajan pestini päättyi kesäkuussa. Jatkaessani syksyllä opiston tuntiopettajana, toivon ehtiväni myös itse osallistumaan ainakin muutamille opiston kursseista. Kurssitarjonta on paikoin hengästyttävän hieno. Alla muutama poiminta, jotka ensimmäisinä, uunituoretta opasta selaillessani osuivat silmiini. Niin innostavia kursseja on taas tarjolla, että valitseminen ei ole helppoa.




Terveyden ja hyvinvoinnin kurssitarjonta on kehotietoisuuden ja mielen kehittämisestä kiinnostuneelle varsinainen runsaudensarvi. Melt –metodin kokeileminen keväällä teki minuun niin suuren vaikutuksen että haluaisin mennä ainakin yhdelle syksyn MELT- method kursseista.  Meltissä ideana on mm. lihasjännitteiden ja mielen jännitteiden sulatteleminen pientä kumipalloa käsissä ja jaloissa pyörittelemällä ja tietysti metodiin kouluttautuneen ohjaajan johdolla. 





Syksyllä on luvassa myös kiinnostavia yleisöluentoja. Syyskuussa pääsee kehittämään niin kulttuurihistoria- ja kotiseutu- kuin puutarhatuntemusta osallistumalla Ainolan ja Suvirannan puutarhoissa – luennolle. Hennalan naiset 1918- luentoa ei myöskään kannata jättää väliin. 31.10. Juhani Aho -salissa järjestettävä luento tarjoaa takuuvarmasti kiinnostavan ja koskettavan johdannon sisällissodan naispunakaartin kohtaloihin Hennalan vankileirillä. 


Kuvataiteen perusopetus aikuisille on taideaineiden osalta tulevan syksyn merkkitapaus. Neljä vuotta kestäviin opintoihin sisältyy kahdeksan kurssia. Elokuussa alkavalla aloituskurssilla keskitytään havainnointiin, piirtämiseen  ja taidehistoriaan. Kurssin vastuuopettajana toimii Liisa Pöllänen, Järvenpään Opiston uusi taideaineiden suunnittelijaopettaja. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden oman taideilmaisun kehittämiseen eri taidemuotoihin tutustuen ja niiden välillä liikkuen. Opinnot toimivat varmasti myös täydennyskoulutuksena sosiaalialalla, opetuksen ja kasvatuksen parissa tai ylipäätään luovilla aloilla työskenteleville.

Kuvataiteen perusopetuksen päättötyönäyttely keväällä 2018






Keväällä on luvassa puun työstämisestä kiinnostuneille Puukuvanveiston lyhytkurssi. Kurssi sopii hielle, jotka eivät ehdi tai rohkene lähteä vielä syksyllä koko lukukauden kestävälle puukuvanveistokurssille. Loka- marraskuun taiteessa toiveinani on ehtiä vielä InDesign -perusteet kurssille kehittämään graafisen suunnittelun osaamistani ja taittotaitojani Adoben suositulla taitto-ohjelmalla Järvenpään lukion hulppeassa tietokoneluokassa.
Marraskuussa toteutetaan jälleen kerran Saaristolaivurikurssi, joka tarjoaa mahdollisuuden opiskella merenkulun perusteita intensiivisessä tahdissa kuukauden ajan tiistaisin ja torstaisin. Merenkulun tutkinnon pääsee tenttimään kurssin päätteeksi.







Nyt purjeet kohti kesälomaa,  näkemisiin elo-syyskuussa!











Punakaalista mustikkaan - maalauksia kasviperäisillä maaleilla kurssilla niin aikuiset kuin lapset kokeilevat millaisia värejä erilaisilla marjoista ja kasviksista saasuilla luonnon välipigmenteillä saa aikaan. Kuvan maalaus on syntynyt marja-aronia mehua, eri happamuusasteisia papereita yhdistäen.




Loka-marraskuussa pyörähtävät käyntiin vauvojen värikylvyt. Elämyksellisellä värikylpykurssilla Opiston nuorimmat opiskelijat tutustuvat vanhempiensa kanssa taiteen tekemisen ja värien maailmaan. Vauvat maalaavat kurssilla ekologisilla ja turvallisilla elintarvikepohjaisilla maaleilla. Maaliaineet on valmistettu mm. erilaisista marjasoseista ja rouheista. Musta- valkoisen teeman maalaukset on loihdittu lääkehiiltä, kookosta ja helmisuurimoita yhdistellen.
Opettaja: värikylpyohjaaja ja kuvataideopettaja, TaM, Heli Mäkinen

Digitaalisen piirtämisen kurssilla pääsevät  niin aikuiset kuin yläaste-ja lukioikäiset oppimaan uusien tenologoiden mahdollisuuksista pelintekijä Luca Cannavon ammattitaitoisessa ohjauksessa.

Kommentit

Suositut tekstit