Firenzen kielikurssimatkan tunnelmiaIloinen ja innokas kielikurssiryhmä yhteiskuvassa, taustalla Firenzen tuomiokirkko.Kielikurssimatka Firenzeen oli kaikin puolin onnistunut kertoi matkanjohtajana toiminut italian kielen opettaja Silvia Pina. Kaikki sujui kommeluksitta ja matkan kokemuksista riittää muisteltavaa pitkäksi aikaa.


Tässä muutamia opiskelijakokemuksia:Olen opiskellut italian kieltä neljä vuotta Italian kulttuuri-instituutissa harrastuksena. Nyt tarjoutui hieno mahdollisuus päästä kokeilemaan ja kartuttamaan kielitaitoaan aitoon ympäristöön Firenzessä. Opettajamme Trinita oli huippuhyvä pedagogi ja sen lisäksi "una persona molto colta". Asuin italialaisessa perheessä Firenzen historiallisessa keskustassa lähellä Ponte Vecchion siltaa. Kielikouluun kävelin viidessä minuutissa. Eläkkeellä oleva pariskunta oli erittäin mukava ja keskustelimme illallisella vilkkaasti. Kaiken kaikkiaan yksi elämäni upeimmista opintomatkoista. Sain matkalta todellisen sysäyksen jatkaa italian opintojani. Oli mahtavaa, kun huomasi ymmärtävänsä kieltä, sai tutustua Michelangelon taideteoksiin niiden oikeassa aidossa ympäristössä, nähdä San Miniaton kukkulalta koko upea Firenze jalkojensa juuressa ja aistia lämmin toukokuinen kuutamoyö Ponte Vecchion sillalla.


Olen erittäin tyytyväinen Firenzen matkaan! Ryhmämme opettaja Centro Fiorenzassa on oikein hyvä. Myös perhemajoitukseen olen tyytyväinen, emäntä herttainen ja talo kauniilla puutarhalla mukavan kävelymatkan päässä. Ehkä enemmän olisi voinut olla omaa aikaa nähtävyyksien tutustumiseen.Firenzen retkessä parhaita juttuja mielestäni olivat: Firenze, upea kaupunki täynnä nähtävää; mahdollisuus käyttää italiaa käytännössä koko viikon sekä opetustilanteissa että sen ulkopuolella ja perhemajoitus, joka keskusteluinen antoi erittäin kiinnostavan näkökulman paikalliseen elämään.


Matkat sujuivat hyvin ja isäntäperhe oli ystävällinen. Sain maistella erilaisia ruokia ja keskustelua riitti. Kävelymatka koululle vei läpi historiallisen keskustan, joten nähtävää  oli paljon. Matkalla kävin mielenkiintoisia keskusteluja saksalaisrouvan kanssa, joka asui samassa asunnossa kuin minä. Olin opetukseen tyytyväinen, olin tasoni mukaisessa ryhmässä ja opettajamme Domenica sai pienen ryhmämme – la ollandese, un giapponese, un svedese e 2 finlandesi – puhumaan italiaa. Pittin palatsissa käynti heti alussa oli hyvä tapa aloittaa viikko: puisto ja rakennus, mutta ennen kaikkea näkymä yli Firenzen historiallisen keskustan olivat hienot. Retket mm. Ufizin taideteoksia katsomaan ja käynti artesaanipajassa olivat mielenkiintoisia.  Sienassa oli mukava nähdä toisenlainen historiallinen kaupungin keskusta.


Kuvia otti Silvia ja kertomuksen kasasi Kyllikki.
Kommentit

Suositut tekstit