Armi Toivanen leffakerhossaSuosikiksi noussut näyttelijä Armi Toivanen vieraili Järvenpään Opiston leffakerhossa lokakuussa. Vierailun pohjustukseksi katsottiin Antti-Heikki Pesosen ohjaama ja käsikirjoittama elokuva Päin seinää, jossa Armi näyttelee ”ongelma”nuoren yksinhuoltajaäitiä Essiä. Esityksen jälkeen kerhon vetäjä Timo Malmi haastatteli ja myös katsojat tekivät runsaasti kysymyksiä ja ottivat ihailijakuvia ja nimmareita.

Toivanen ja Pesonen ovat tehneet aikaisemminkin yhteistyötä (Korsoteoria) ja Essin rooli olikin kirjoitettu hänelle. Elokuva on kuvattu Vantaalla ja radan varressa, mm. Järvenpään kirkon parvi oli tunnistettavissa.

Lapsena Armilla ei ollut ajatuksia näyttelijäksi ryhtymisestä, mutta 19-vuotiaana hän pääsi kokeilemaan näyttelemistä ja silloin hän huomasi, että on pakko näytellä. Hänen esikuviaan ovat mm. Susan Sarandon, joka on ”kauheen hyvä”, Robin Williams, Taisto Reimaluoto ja Suosalon Manu.
Armi Toivanen kokee olevansa rohkea näyttelijä ja hänestä on kiva, että on päässyt draamaan erilaisiin rooleihin. Hän pitää erillään siiviiliminänsä ja näyttelijäminänsä ja se helpottaa irtautumista roolista näytännön ja kuvausten jälkeen, joissa hän on nimenomaan näyttelijä. Eli hän joutuu välillä etukäteen pyytämään anteeksi, että on vihainen, koska rooli on vihainen. Hän arvostaa hyvää näyttelijätyötä ja pahoittelee, että moni tuotanto kärsii rahapulan aiheuttamasta kiireestä, mikä näkyy lopputuloksessa.

Hän toivoo saavansa tulevaisuudessakin rooleja, mutta kuten jossain vaiheessa monilla naisnäyttelijöillä on tilanne, että roolit tahtovat loppua ikääntymisen myötä. ”Ei mua haluta enää, kukaan ei pyydä.” Uutta elokuvaa ei ole tekeillä, mutta hän on menossa keväällä näyttämölle, mikä pelottaa, mutta jonne hän kaipaa. Sitä ennen hän on lähdössä New Yorkiin Acting Studiolle opiskelemaan näyttelijätekniikkaa muutamaksi kuukaudeksi. Teatteria opiskelemaan lähtevän on oltava nöyrä, koskaan ei ole tarpeeksi hyvä.
Tulevaisuudessa hän haluaa ohjata nimenomaan näyttämölle ja opettaa näyttelijätyötä.  Putoukseen ei ole enää menoa. 

M.L.

Kommentit

Suositut tekstit