Näe mut -hankkeen työvalmentaja Leena Löppönen esittäytyy

 


Olen Löppösen Leena Ranualta, terve! Lapsena epäilin ääneen, kun vierustoveri bussissa ei tuntenut minua, että et sinä taida ranualainen ollakaan! Pieneltä kylältä, jossa kaikki tuntevat kaikki, tie on tuonut minut suurten kaupunkien kautta juuri sopivan kokoiseen ja muutenkin mainioon Järvenpäähän, jota minä ja perheeni olemme jo kymmenkunta vuotta saaneet kutsua kotikaupungiksemme. Onnellista on, että kaikki neljä lastani ovat saaneet juurtua tänne, nämä kulttuurimaisemat ovat heidän kotiseutujaan, pienimpien synnyinseutuja.

Kesällä huomasin supermielenkiitoisen työpaikkailmoituksen; Järvenpään Opisto etsi työvalmentajaa Työllistä mut-hankkeeseen. Laitoin hakemuksen, sain kutsun haastatteluun, johon osallistuin etänä kesken perheen lomareissun Savonlinnan lähellä sijaitsevan huoltoaseman terassilta paikallinen pappakerho selkäni takana, ja täällä sitä ollaan 😊.

Jo ensimmäisessä opiston viikkopalaverissa tunsin tulleeni kotiin, vapaan sivistystyön sallivaan ja lämpimään ilmapiiriin. Voisin kutsua itseäni alanvaihtajaksi, vaikka toisaalta tässä työssä saankin käyttää monipuolisesti niin juristin, sovittelijan kuin valmentajan työssä karttuneita taitojani, tietojani ja verkostojani.

Kun tarkemmin katselen uraani, yksi yhteinen nimittäjä löytyy useimmista tehtävistäni: heikommassa asemassa olevan puolustaminen, asioiden hoitaminen ja etenkin työelämässä eteenpäin tukeminen ja kannustaminen. Tämä työ antaa minulle merkityksellisyydessään ainakin yhtä paljon kuin minä ja kollegani kykenemme antamaan kurssilaisillemme!

Vuoden alusta käynnistyi Työllistä mut!-hankkeen jatkohanke Näe mut!-hanke https://peda.net/id/e28643c273a, jossa saan jatkaa työvalmentajan työtäni 80 % työajalla, mutta täydellä sydämellä! Hankkeessa suunnittelemme ja toteutamme matalan kynnyksen työllistymistä ja työmahdollisuuksia edistäviä koulutusmalleja aikuisille, jotka tarvitsevat vahvaa tukea ja ohjausta. Koen, että olemme jo nyt saaneet ihmeitä aikaan, löytäneet yhdessä kurssilaistemme kanssa työn tekemisen ilon ja oppimisen palon, rakentaneet jatkopolkuja toivottomiltakin tuntuvissa tilanteissa mitä moninaisimpien opintojen ja unelmatyötehtävien pariin.

Koska elämässäni on työn lisäksi paljon muutakin, 80 % työaika sopii minulle tähän kohtaan täydellisesti. Neljä lastani jo mainitsinkin, vaikka ajallisesti ja merkityksellisesti he eivät taida ihan sivulauseeseen mahtua 😊. Lisäksi toimin edelleen pienellä aika- ja ajatussiivulla työyhteisöjen haastaviin vuorovaikutustilanteisiin erikoistuneen TySo Valmennuksen valmennuspäällikkönä https://www.tyso.fi/.

Luovimpina hetkinäni kirjoittelen runoja, joita sinäkin voit halutessasi lukea nettisivuiltani https://leena-lopponen4.webnode.fi/. Kevään korvalla minusta ei näy kuin multaiset saappaan jäljet, kun säntään pihallemme kuoppia kaivelemaan, uusia puita istuttamaan ja kukkasia hoitamaan. Puutarhaharrastuksestani on versonnut myös runoni Omenapuu. https://leena-lopponen4.webnode.fi/tyoni/omenapuu/

Ihanasta naapurustostamme on kerääntynyt ”Villasukkajuoksijoiden” ryhmä, jossa harvemmin juostaan, mutta sitäkin enemmän kävellään ja parannetaan mieltä ja maailmaa. Valtaisa sukuni, lapsuuden suurperheeni sekä riemunkirjava ystäväjoukkoni ovat minulle myös ehtymätön ilon lähde. Jos illalla vielä silmät pysyvät auki, suuntaan katseeni mieluiten kirjoihin, viikonloppuisin eurooppalaisiin elokuviinkin. Elämäni on juuri nyt täyttä, huokoista ja hengittävää ja mikä tärkeintä, itseni näköistä.

 

Kiitos Järvenpään Opisto, että saan kuulua joukkoon!

 

 

Kommentit

Suositut tekstit