Pia Korhosen kokemuksia Piirustusta ja maalausta verkkokurssilta

6 SYYSK. 21 
SYKSYN KURSSIT ALKAVAT, AIVAN LOISTAVAA!

Kylläpä on suu hymyssä, kun opistojen kurssit taas alkavat! Tulee viikkoon rytmiä ja pääsee harjoittelemaan uusia taitoja ja kehittämään vanhoja. Tänä syksynä ohjelmassa on mm Järvenpään opiston Piirustusta ja maalausta etäohjauksessa, sekä vesijumppaa. Pidän etäkursseista, joten olen varannut pari kurssia myös muualle Suomeen, Porin, Oulun ja Etelä-Karjalan opistoihin. Vantaalla on hybridikurssi, jossa osa illoista on lähiopetusta ja osa etänä. Olen jo vuosikymmeniä plarannut opiston ohjelmat hiirenkorville, tosin nyt on jo pitkään ollut mahdollista tutustua kiinnostaviin kursseihin netissä. Käyn heti juhannuksen jälkeen tarkistamassa tarjonnan ja kirjaamassa itselleni ylös kiinnostavat kurssit. Tänä syksynä innostuin erityisesti seuraavista:
• Vesijumppa 
• Piirustus ja maalaus 
• Valokuvaus ja kuvankäsittely
Sitten pitääkin tehdä karsintaa, mille kursseille voi osallistua. Mitkä menevät päällekkäin ja milloin sattuu muuta menoa. Käytän monipuolisesti eri opistojen tarjontaa, koska erikoiskursseja ei kannata ihan viereisissä opistoissa varmaan järjestääkään. Olen todella kiitollinen tästä nykyisestä mahdollisuudesta osallistua kursseille etänä ympäri Suomen. Jotain hyvää koronastakin! Verkkokurssit mahdollistavat opiskelun kotoa, joten voin osallistua vaikka kuinka hienoille kursseille ympäri Suomea ja oikeastaan tarjonta on maailmanlaajuinen. Monesti verkkokursseista saa myös tallenteen, joten opiskelu ei ole riippuvainen myöskään kellonajasta. Voit käydä kurssin läpi sinulle sopivana ajankohtana ja vaikka palastella kurssin pienempiin osiin. Kerrata ja toistaa tärkeimmät osuudet yhä uudelleen. Lähin opisto, Järvenpään opisto, on kuitenkin aina rakkain. Siellä olen käynyt ihan nuoresta lähtien. Ensin erilaisissa jumpissa ja kädentaidon ryhmissä. Sitten tulivat mukaan taideaineet ja sitten onkin ollut menoa. Opistossa kuunnellaan herkällä korvalla asiakkaiden toiveita. Olen itsekin saanut pari toivomaani kurssia listalle ja olen ollut siitä kovin tyytyväinen
15 SYYSK. 21 
SYKSYN LEHTIÄ 

Teimme Järvenpään opiston kuvisryhmässä maalauksia syksyn lehdistä. Ensimmäisellä kerralla viime viikolla saimme kirjalliset ohjeet kuvan tekemiseen ja kävin hakemassa pihalta vaahteranlehden malliksi. Lehdet eivät ole vielä aivan kauneimmillaan, kun ei ole ollut yöpakkasia, mutta yksittäisiä värikkäitä lehtiä jo löytyy. Tänään lähetimme kuvamme kommentoitavaksi ja kävimme ne läpi ryhmän Google Meet -istunnossa. Saimme palautteet kustakin maalauksesta ja vinkkejä, mitä olisi voinut tehdä toisin. Jatkossa saamme henkilökohtaisia maalausohjeita Whatsapp-sovelluksen välityksellä. Yksittäisen lehden maalaaminen on vielä suhteellisen helppoa, mutta kun toisen kerran tehtäväksi tule maalata lehtiä veden pinnalla, menikin jo sormi suuhun. Saimme toinen toistaan kauniimpia malleja, mutta tekniikka ei todellakaan ole hallussa. Saan ensi viikolla henkilökohtaista opastusta opettajalta. Luottavaisin mielin uusiin haasteisiin! Yhdistin ensimmäiseen kuvaan tämän hetken @tessitekstaa kalligrafiahaasteen Carpe diem -tekstin Nyt on vuorossa hiusterällä tehtäviä unsiaaleja. Harjoittelimme niitä eilen Vantaan opistossa. 
                             
                                                                                      teksti Pia Korhonen

Kommentit

Suositut tekstit