Sushia opiston verkkokurssilla
Korona pandemian myötä erilaiset verkkokurssit ovat
lisääntyneet ja niitä on syntynyt paljon uusia.
Osallistuin Järvenpään Opiston Sushia-
verkkokurssille ja pääsin kokemaan, millaista on valmistaa ruokaa verkossa.
Noin viikko ennen kurssin alkua saimme listan
tarvittavista raaka-aineista, joita tuli hankkia. Lisäksi saimme myös reseptit
sushiriisin valmistamista ja itse susheja varten.
Kurssi järjestettiin Teams-sovelluksen
avulla. Voisi luulla, ettei monen tunnin kokkailu netin varassa ole
kovin hyvä idea, mutta yllättävää kyllä yhteys toimi hienosti.
Koska olen vasta 15-vuotias, eikä minulla ole
paljonkaan kokemusta ruoanlaitosta, pelkäsin etten pysyisi mukana tai
ymmärtäisi ohjeita. Pelko osoittautui turhaksi, koska opettajamme huolehti
hyvin, että kaikki olivat mukana ja näytti myös itse paljon
mallia. Kiire oli kyllä välillä läsnä, mutta siitäkin selvittiin, jos ei
muuten niin muutaman apukäden voimin.
Työskentely alkoi riisin ja täytteiden
valmistuksesta, jonka jälkeen pääsimme muotoilemaan ja kokoamaan susheja.
Teimme niitä kolmea erilaista.
Kurssin aikana kuulimme hieman japanilaisesta
ruokakulttuurista ja tavoista. Näitä juttuja oli todella mielenkiintoista
kuulla!
Kurssin lopussa
kuulimme vielä toistemme mielipiteet ja osa osallistujista esitteli tuotoksensa
kuvana muille.
Tämä verkkokurssi oli positiivinen yllätys. Välillä
unohdin olevani kotona, sillä työskentely vei mennessään. Opettaja oli
hyvä ja selkeä sekä mikään ei ollut liian vaikeaa. En kuitenkaan tiedä
haluaisinko osallistua vastaavalle kurssille toiste, sillä itse koen,
että työskentely muiden ihmisten kanssa on paljon mukavampaa kuin
yksin. Verkkokurssi on kuitenkin hyvä vaihtoehto ja vaihtelua tavallisiin
kursseihin.
Voin lämpimästi suositella kaikille vastaavia
kursseja!
Hyvää syksyn jatkoa kaikille!
teksti Linnea Malinen
Kommentit
Lähetä kommentti