Uuden käsityötalon esittely

Järvenpään Opisto on saanut alkuvuodesta uudet käsityötilat vanhan päiväkoti Ratamon talosta Kinnarista.

Tästä ovesta sisään! Tervetuloa!


Järvenpään opiston käsityö on muuttanut remontoituihin tiloihin helmikuussa ja aloittaa opetuksen siellä heti, kun lähiopetus on jälleen mahdollista. Sen sijaan Opiston kankaankudonnan avoin toiminta etsii vielä tiloja, mutta jatkaa vanhoissa tiloissa Kansakoulunkadulla ainakin vielä ensi lukuvuoden.

Käsityön opetukselle on nyt saatu toimivat tilat, hyvällä sijainnilla läheltä keskustaa ja vieläpä juuri remontoituna. Samalla olemme uudistaneet hieman ompelukoneita ja näin saaneet tilasta erittäin houkuttelevan käsityön harrastamiselle. 


Opiston toiminta koronarajoitusten jälkeen

Kesäkaudelle on Järvenpään Opistoon suunniteltu runsaasti kursseja, joiden toivotaan paikkaavan rajoitusten myötä kevään aikana syntynyttä harrastusvajetta.

Käsityöhön on suunniteltu kesäkursseja hieman normaalia enemmän, jotta talven peruutuksista kärsineet asiakkaat pääsevät harrastamaan, mikäli lähiopetus on mahdollista. Ohjelmassa on esimerkiksi betonikurssi, kesävaatteiden ompelua, värjäystä, makrameeta, kehräystä sekä vuoden käsityötekniikkaa eli korjausta ja paikkausta. Tutustu käsityön kesäkurssivalikoimaan tästä linkistä.

Käsityön opetuksen valikoimaa voidaan jatkossa laajentaa, sillä Opiston uudet tilat mahdollistavat paljon erilaisten tekniikoiden tekemistä ja myös piha-aluetta voidaan hyödyntää esim. värjäys ja betonityökursseilla. Tilassa on vanhat tutut korkeat leikkuupöydät, jotka toimivat myös huovutuksessa ja kankaanpainannassa hyvin sekä toimiva märkätyötila, jossa on isot altaat, perukone ja kuivauskaapit.

Kuvia tilasta: 

Isompi luokka muuttopäivänä.


Isommassa luokassa on mm. ompelukoneet, saumurit, teollisuusompelukoneet, uusi Laura Star -höyrysilitysyksikkö ja korkeat leikkuupöydät. 

Märkätyötilassa on syvät altaat, pesukone ja kaksi kuivauskaappia.
 
Pienemmässä luokassa on lisää työskentelytilaa, Silhouette Cameo -leikkuri ja tietokoneet. 


Pihaa hyödynnetään erilaisilla kursseilla. Toukokuussa on toivottavasti lunta hieman vähemmän.  

Opasteet johdattavat uuteen tilaan. Kuva on kadun puolelta takaovesta/henkilökunnan ovesta.  


Järvenpään Opiston käsityötalo sijaistee osoitteessa Puistotie 83 B. Toistaiseksi opiston toiminta on tauolla tai opetus järjestetään etäopetuksena ainakin maaliskuun loppuun saakka. Lähiopetukseen palataan heti, kun koronarajoituksia puretaan. Seuraa tiedottamista verkkosivuiltamme www.jarvenpaanopisto.fi. 

 

 

 

Kommentit

Suositut tekstit