JUHLAILLALLISELLA
Vuodenvaihteen juhlakauteen virittäydyttiin Järvenpään Opiston
Juhlaillallinen viinien kera –kurssilla. Kotitalousopettaja Reetta Wirman oli
päätynyt seuraavaan menuuseen:
Maa-artisokkacappucino
Kampasimpukat voi-tinjamikastikkeessa, ilmakuivattua
kinkkua ja kurkku-fenkolisalaatti.
Lohta ja fenkoli-purjolisäke
Naudanfilee, bearnaisekastike, polentaranskalaiset ja
uunijuurekset
Juustot ja tomaattihilloke
Pienet mustikkapavlovat
Maa-artisokkakeiton klassinen kaveri olisi samppanja.
Kustannussyistä päädyttiin Lindauer cuvee brut –kuohuviiniin. Kuohuviini toimi
hyvin alkukeiton kanssa ja lisäksi se sopi myös kampasimpukoille.
Simpukoille
ja lohelle valittu Castillo de Molina
Reserva Sauvignon Blanc valkoviini ei ollut onnistunut valinta. Simpukoiden
parman kinkku latisti viinin ja lohi oli ehkä liian miedon makuinen. Viininä se
on kuitenkin erinomainen ja sopisi kylmäsavustetun lohen kaveriksi.
Naudanfileelle valittu Luigi Bosca Cabernet Sauvignon
sen sijaan oli napakymppi. Oli viiniä ajateltu juustoillekin, mutta se taisi
loppua melkein kaikilta kesken. Kyseinen viini on loistavaa, mutta muistakaa,
sitä ei pidä valita joulukinkun kaveriksi.
Kurssilla oli miellyttävä tunnelma ja ruoka
oli hyvää. Parhaaksi ruoka-viini-yhdistelmäksi kurssilaiset valitsivat lihan ja
punaviinin ja toiseksi parhaaksi kuohuviinin ja keiton.
Kommentit
Lähetä kommentti