SUUNNITTELE ONNISTUNUT LOMAMATKA
Järvenpään Opiston ohjelmassa on lokakuussa matkailuun ja sen suunnitteluun ohjeistava lyhytkurssi.
Kurssin opettajana on Teppo Koivukangas, joka on työskennellyt neljä vuotta Singaporen Changi lentokentän asiakaspalvelussa ja 16 vuoden ajan matkustanut omatoimisesti eri puolilla maailmaa.
Teppo Koivukangas antaa kurssilla hyödyllisiä käytännön vinkkejä matkaan valmistautumisesta ja matkan aikana eteen tulevista asioista.
Tässä kirjoituksessa lukija saa jo vähän esimakua kurssin vinkeistä!
Aloitetaanpa:
Matkalle lähtiessä on hyvä huolehtia siitä, että laukku on oikein pakattu niin sisältä kuin ulkoa. 
Laukut on aina hyvä kelmuttaa mikäli ne ovat menossa ruumaan. Tämä pehmentää osittain laukkuun kohdistuvia osumia, auttaa pitämään tavarat sisällä, mikäli laukku vaurioituu ja vähentää luvatonta laukun availua sekä tietenkin pitää sisällön myös sääolosuhteilta suojassa.
Tämä palvelu on saatavilla joillakin lentokentillä (ei Helsinki-Vantaa) ja sen hinta vaihtelee n. 10-25 euron välillä per laukku kentästä riippuen, mutta sen voi helposti tehdä itsekin euron muovikelmupaketilla. Jäljelle jäävän muovikelmun voi laittaa käsimatkatavaroihin ja käyttää paluumatkalla.
On myös hyvä lisätä tärkeimmät perustiedot laukkuun muovikelmun väliin. Joskus lentoyhtiöiltä saatu matkatavaratunniste voi irrota kuljetuksen aikana, mutta jos laukussa on ulkopuolella jotain, mistä sen tunnistaa niin takaisin saaminen helpottuu huomattavasti.
Tässä  Teppo kertoo yleensä käyttäneensä sukunimeä, lennon numeroa ja määränpäätä sekä omaa puhelinnumeroaan. Kannattaa tulostaa eri paperit sekä meno- että paluumatkalle, mutta myös paksulla tussilla nämä voi kirjoittaa muovikelmun väliin. Kunhan pitää huolen siitä, että kirjoituksen päälle tulee tarpeeksi monta kerrosta suojaksi.
Huom! Kannattaa tehdä muovittaminen jo kotona tai hotellissa ennen kentälle menoa ja leikata reiät laukun renkaille sekä kahvoille. Samat neuvot toimivat oli kyseessä sitten iso tai pieni laukku, rinkka tai reppu tai mikä tahansa muu ruumaan menevä paketti.
Lisäksi kannattaa varmistaa, että laukussa ei ole mitään seuraavista: Akut ja paristot (varsinkaan litium-ioni akut, kannettavat jne), tulitikut tai tupakansytyttimet, sähkötupakat, kaasusäiliöt. Näiden lisäksi myös ruoka-aineiden kuljetuksessa on hyvä ottaa huomioon kohteessa olevat rajoitukset hyvissä ajoin. Jos yrittää viedä luvattomasti tiettyjä tuotteita tiettyihin maihin niin sakot ja seuraamukset voivat helposti ylittää odotukset.
Tule kuulemaan ja näkemään tämä ja mitä kaikkea muuta hyödyllistä tietoa voit oppia omaa itsenäistä matkantekoa varten!
Ilmoittautumiset ja lisätiedot kurssille lauantaina 27.10. klo 10.00-13.00 löydät täältä:
Tervetuloa mukaan!

 
 




Kommentit

Suositut tekstit