30 vuotta tietokoneiden tulosta opistoonTietokoneiden käyttöönotto on muuttanut elämää niin kansalaisopistoissa kuin muuallakin. Järvenpään opiston toimistoon ensimmäiset tietokoneet tulivat vuonna 1987. Nykyään tietotekniikkakursseja järjestetään paljon, ilmoittautuminen on siirtynyt pääasiassa nettiin ja opiskeljat etsivät tietoa tulevista kursseista netin kautta. Ensi kesänä painettua opasta ei jaeta koteihin, vaan sen voi noutaa 13.6. alkaen noutopisteista, joita on mm. kirjasto, uimahalli, Järvenpää-talo, opistotalo (Kansakoulunkatu 1).

Järvenpään Opisto tietotekniikan edelläkävijänä


Entinen opettaja ja tietotekniikkakurssien suunnittelija Marjukka Ojanen kertoo tietokoneiden muuttaneen työskentelyä runsaasti. Opistossa ryhdyttiin järjestämään Windows-opetusta ATK-kursseilla ensimmäisenä koko kaupungissa, ja myös työntekijöiden oli opeteltava käyttämään tietokoneita. Tätä aiemmin oli opistossa opetettu konekirjoituskursseja, mutta tietokoneet korvasivat vanhanaikaiset kirjoituskoneet toimistoissa.

Järvenpään opistolla oli oma sisäinen verkkonsa jo ennen kuin kaupungilla oli omansa. Opisto oli alusta alkaen mukana kehittämässä myös kansalaisopistojen HelleWi-hallinnointiohjelmaa, jonka tekijöille annettiin runsaasti ohjeita ja vinkkejä siitä mitä ohjelmalta toivottaisiin.

Yhä edelleen Järvenpään Opisto on digitaalisuuden kehityksessä tiukasti mukana: koulutamme senioreita ja työikäisiä monipuolisilla erilaisilla tietotekniikan kursseillamme, kehitämme jatkuvasti henkilökunnan osaamista opiston sisällä ja tartumme innolla uusiin erilaisiin tiedotuskavaviin somessa. Ensi syksynä tarjolla on esimerkiksi seuraavia kursseja:
  • Someilu (Facebook, Instagram ja Twitter)
  • Tabletit ja älypuhelimet
  • Tietotekniikan ajokotti (tietokoneen käyttö, sähköposti, internet, Powerpoint, Photoshop)
  • Työelämätaitoja kehittävieä kursseja (Indesign, kuvankäsittely, Visuaalinen viestintä, e-portfolio)


Ilmoittautuminen siirtyy nettiin


Ensimmäisen kerran internetin kautta kursseille saatiin ilmoittautua syksyllä 2003, ja pian pitkät ilmoittautumisjonot olivatkin historiaa! Uutta käytäntöä pehmennettiin siten, että ensin järjestettiin kahtena päivänä perinteinen jonoilmoittautuminen, jonka jälkeen toimisto pidettiin kiinni pari päivää näiden ilmoittautumisten rekisteröinnin ajaksi, minkä jälkeen avattiin internet- ja puhelinilmoittautuminen.

Tänä vuonna ilmoittautuminen alkaa 13.6. (muut paitsi tanssi ja liikunta) ja 18.6. (tanssi ja liikunta). Ilmoittautuminen käy näpäprimmin netissä osoitteessa www.opistopalvelut.fi/jarvenpaa. Palvelemme kuitenkin myös asiakkaita, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää tietokonetta ja nettiä: ilmoittautua voi puhelimitse (09) 2719 2498 tai paikan päällä Järvenpää-talon asiakaspalvelupisteessä.

Kurssitarjontaan voi tutustua 15.5.2018 alkaen verkossa www.opistopalvelut.fi/jarvenpaa ja painetun oppaan voi hakea noutopisteestä 13.6. alkaen.

Vaikka nykypäivän ihmisillä onkin usein nenä kiinni näytössä, mikään ei kuitenkaan korvaa opiston kursseilla saatavia ystäviä, kädentaitoja ja oikeita ihmiskohtaamisia!

Ilmoittautumisjonot ovat historiaa - vai ovatko ne vain siirtyneet nettiin?

Kommentit

Suositut tekstit