Uutta tulta uuteen syksyyn



Keraamikko Henna Nivarpää-Ampuja valittiin vuoden tuntiopettajaksi 2017 Järvenpään Opiston syksyn opettajankokouksessa



Nivarpää-Ampujan aloitti keramiikan tekemisen jo kauan ennen kuin siitä tuli hänelle ammatti. Hän ehti tehdä peräti 20 vuotta töitä taidekasvatukseen erikoistuneena lastentarhanopettajana ennen kuin keramiikkaharrastus muuttui ammatiksi.  Nivarpää-Ampuja opiskeli muotoilua Hämeen ammattikorkeakoulussa Wetterhoffilla ja valmistui vuonna 2007 keraamikoksi ja muotoilijaksi



Nivarpää-Ampuja on opettanut Järvenpään opistolla vuoden 2011 syksystä lähtien keramiikan erilaisia tekniikoita laajalle joukolle erilaisia ihmisiä, joiden ikähaitarikin on noin 20-vuotiaista 80-vuotiaisiin. Järvenpään opiston laajaan kurssitarjontaan Nivarpää-Ampuja ei itse ole opiskelijana juurikaan päässyt tutustumaan, sillä hän on yleensä itse samaan aikaan opettamassa. Joitakin viikonloppukursseja hän on onnistunut käymään.



Nivarpää-Ampujan saama palaute on aina ollut positiivista, ja jotkut oppilaat ovat hyvin omistautuneita ja käyvät vuosia hänen kursseillaan. Oppiminen ei silti ole yksipuolista, sillä Nivarpää-Ampuja kertoo, että hän on oppinut kurssilaisilta melkeinpä yhtä paljon kuin hän on opettanut heitä. Nivarpää-Ampujan opetuksessa opiskelijoilla on täydellinen vapaus luovuuteen ja kurssilla saa tehdä lähes mitä haluaa.



Nivarpää-Ampujan inspiraatio syntyy, joko töitä tehdessä tai yksinkertaisesti tarpeesta: asiakas saattaa vaatia erittäin yksityiskohtaisen käyttötavaran, ja inspiraatio syntyy siinä samalla. Hyvä inspiraation lähde on myös sosiaalinen media, kuten Pinterest ja Instagram. Jos Nivarpää-Ampujan kurssilaiset ovat inspiraatiota vailla, osoittaa hän niiden suuntaan.



Ikituuli, Henna ja Ilkka Nivarpää-Ampujan perustaman yritys, sijaitsee Jokelassa. Nivarpää-Ampujan keramiikkastudion yhteydessä on hänen puolisonsa puusepän verstas.



-Henna Nivarpää-Ampuja on iloinen vuoden 2017 tuntiopettajan tittelistä ja kertoo samalla arvostavansa hyvin paljon sitä, minkälaisen huomionosoituksen se tuo. 

-Se luo uuden tulen uuteen syksyyn.

Kommentit

Suositut tekstit