SUSANNAN SYKSYN KURSSIVALINNAT


Kursseja selatessani ensimmäinen ajatus oli, miten runsas ja monipuolinen tarjonta taas onkaan. Vaikeaa valita näistä kaikista herkuista…

Ensimmäisenä kuitenkin valitsin Suvi Lehtosen vetämän Kasvata satoa luonnonmukaisesti viljelylaatikoissa 9220. Puutarhakärpänen on pahasti päässyt puraisemaan ja joka kevät aina innostuu kokeilemaan jotain uutta. Lavojakin on jo tullut kokeiltua, mutta olisi ihanaa saada asiantuntijan tietopaketti aiheesta. Unelmana rehevä,  luomusato, joka tällä hetkellä on vielä onnenkauppaa. Välillä onnistaa välillä ei.

Toinen valinta sisältää oikeastaan kaksi kurssia, jotka liittyvät kyllä toisiinsa.  Tiina Järvenkylän Villiyrtit tutuksi 4931 ja Leena Almgrenin Villivihanneksia ruokapöytään 9389. Voin kuvitella villiyrttiharrastuksen olevan verrattavissa sienestykseen. Oi sitä onnea, kun löytää hyvän apajan ja saa saalista kotiin vietäväksi. Olisi ihana oppia tuntemaan noita villiyrttejä paremmin ja vielä hyödyntää niitä ruoanlaitossa.

Keramiikka aikoinaan pitkään harrastaneena tulee aika-ajoin ikävä savea, vaikka toki opetuksessa sen kanssa saankin puuhata. Jostain syystä rakukeramiikkakokeilut on itsellä jäänyt aika vähille ja tekniikka ulkopolttoineen on ihanan yllätyksellinen ja mystinen, joten Henna Nivarpää-Ampujan Rakukeramiikkakurssi 6237 olisi minun valintani.

Muistikirjojen suurkuluttajana Hanna-Kaisa Varpio-Tikan Japanilainen kirjansidonta 9480 kuullostaa myös mahtavalta.  Voisi sitoa omat muistikirjat, vihot ja albumit ihanista papereista  juuri tiettyyn aiheeseen sopiviksi ja omannäköisiksi.

Liikunnan saralla valintani on Kuntolattarit jatko 6535, vetäjänä Heidi Ärlig. Zumbaan joskus hurahtaneena, tämä osuu lähimmäs. Tunti tanssin iloa , keskittymistä askeleihin ja uuden oppimista. Liikunta tunnetusti tekee hyvää ja tässä muodossa se sopii minulle.

Viimeisenä vielä Aija Rouhiaisen kurssi vaatteen uusi elämä – vaatetuunauskurssi 9403. Kirpputorien vakiasiakkaana vaatevarasto vaihtuu tiuhaan. Olisi mukava saada uusia ideoita ja näkökulmaa vaatteiden tuunaukseen. Oman työni kuvaankin kaikenlainen tuunaus kuuluu, mutta toisen näkemykset ovat aina virkistäviä ja inspiroivia.

Vielä jäi monta, monta kiinostavaa kurssia mainitsematta, mutta vielä onneksi ehtii tutkailla kurssitarjontaa ja valita niitä lisää.  Käykäähan katselemassa ja ihmettelemässä kursseja ja samalla myös ilmoittautumassa. 

Kuvataideopettaja Susanna Poukka

Kommentit

Suositut tekstit