SANNAN SYKSYN KURSSIVALINNAT

Opiston ensi vuoden oppaan lukeminen on hengastyttävää: niin paljon kaikkea, mitä voisikaan harrastaa. Voisin herätellä vanhoja harrastuksia: espanjan lukemista, joogaa, pilatesta, elävän mallin piirustusta tai aloitta jotain ihan uutta. Olisipa viikossa pari päivää lisää, jotka voisin pyhittää vain omille harrastuksille.

 Ensi syksynä aion ainakin mennä kuuntelemaan kirjailijavierasta. Laura Linstedt teki minuun vaikutuksen rohkealla esiintymisellään Finlandia-palkinnon jakotilaisuudessa. Kesälukemisena minulla onkin Oneiron, joten kiinnostavaa päästä syksyllä kuulemaan hänen ajatuksiaa yleisöluennolla:
KIRJAILIJAVIERAANA LAURA LINDSTEDT (6010).

Rakas harrastukseni, tai elämäntehtäväni voisi sanoa, on pienen villiintyneen puutarhani kesyttäminen ja hyötyviljely. Jos voisin valita kaksi asiaa, mitä elämässäni tekisin, olisivat ne käsityöt ja puutarhan hoito. Sainkin keväällä aiheeseen liittyen lahjaksi aivan ihanan kirjan lavaviljelystä, joten innolla odotan kirjan kirjoittajan Suvi Lehtosen kurssia:
KASVATA SATOA LUONNONMUKAISESTI VILJELYLAATIKOSSA (9220).

Pääsimme kesäkuun alussa työporukan kanssa sitomaan ammattilaisen opastuksella luonnonkukista ihanat kukkakimput. Siitä jäi himo oppia vielä lisää. Joulukoristeita luonnonmateriaaleista ja kukista luovalla otteella - kuulostaa minun kurssilta!
LUOVAT KASVIKORISTEET 1 (9212).

Virossa tulee käytyä: käsityönopettaja-hamstraaja löytää sieltä sellaisen tarjonnan ihanuuksia langoista kankaisiin ja nappeihin, että matkalle on päästävä ainakin kerran vuodessa. Vieraassa maassa on tietenkin kohteliasta osata ainakin muutama fraasi paikallista kieltä: Üks kohv, palun. Aitäh! Siksipä aion vihdoin osallistua viron alkeet -kurssille!
HAKKAME PIHTA - VIRON ALKEET (5991)

Olen hyvä ruuanlaittaja ja varsinkin taitava hyvän ruuan syöjä. Yksi puute kuitenkin on: en ole koskaan osannut leipoa leipiä. Nyt on aika korjata sekin asia ja ryhtyä leivän leipojaksi konkarileipojan opastuksella:
PERINTEINEN RUISLEIPÄ (9365)

Ja voisihan sitä mennä keramiikkakurssille, puutyökurssille, kutomaan kangasta, aloittaa aikuisten taiteen perusopetuksen, liikuntaakin pitäisi olla, voisi opetella vihdoin ohjelmoimaan ja mitä vielä. Ainakaan meiltä Järvenpään Opistossa ei vaihtoehdot lopu!

Nähdään syksyllä kursseilla!

Toivoo taitoaineiden suunnittelijaopettaja Sanna


Kommentit

Suositut tekstit