MERJAN SYKSYN KURSSIVALINANTAloitin v. 1969 opiston kurssilaisena ja siitä alkaen olen kolunnut erilaisia kursseja laidasta laitaan. Tästä  huolimatta joka vuosi ohjelman valmistuttua se sisältää uusia ryhmiä, joihin olisi pakko päästä ja tietysti  niitä vanhoja mielenkiintoisia ryhmiä, joihin ei vaan ole ehtinyt. ”Kaikki kiinnostaa”, joten aina on ikävän tehtävän edessä eli valita satojen mielenkiintoisten kurssien joukosta ne omat.

Marraskuussa aion ehdottomasti mennä kuuntelemaan ja katselemaan Eija Olssonin luennon Amadeo Modiglianista. Ajankohtaiset taideluennot pohjustavat mainiosti katselukokemusta varsinaisissa näyttelyissä.

Maanantaipäivä täyttyisi hyvin ensin tanssimalla uudessa ryhmässä Nykykansantanssi. Kurssilaisuuteni alkoi kansantanhuista ja uudet tanssit poikkeavat ihanasti sen aikaisesta vähän jäykähköstä menosta. lllansuussa  Yhteislaulupiirissä Seuriksella pääsee nauttimaan laulamisen ilosta ilman kuorolaulun tavoitteellisuutta.

Tiistaina voisin aloittaa espanjan alkeet. Eri kielien alkeiskurssit ovat hyvä tapa vaikkapa valmistautua kommentoimaan urheiluselostajien ääntämistä liittyen kuumaan jalkapallo- ja olympiakisakesään. Kielikursseilla myös ao. maiden kulttuuri tulee tutuksi kuin huomaamatta.

Keskiviikkoisin olisi vuorossa puutöiden tekemisen opettelua, mistä olen kauan haaveillut. Keskiviikon puutyöryhmät siirtyvät syksyllä Kartanolta Kansakoulukatu 1:een, jossa on uusittu luokka uusine koneineen. Ensimmäiseksi tekisin jakkarat lapsenlapsille.

Torstaina on liikuntapäivä. Tarjolla on todella paljon vaihtoehtoja, aloittaisinko päivän vesijumpalla vai aamujoogalla vai menisinkö perjantaina Jumppahumppaan, joka kuulostaa mukavalta zumban ja kuntolattareiden rinnalla. Joka päivälle on tarjolla erilaista liikkumista, voi kun ehtisi kaikkeen! Keväällä tulevat Fiftarijumppa ja  pihapelit ja perinneleikit on laitettava heti kalenteriin, samoin 25.8. Syyssäpinöiden näytetunnit Kansakoulunkadulla.

Lauantai on tietysti leffakerhopäivä!


Talous- ja hallintosihteeri Merja Lehtonen

Kommentit

Suositut tekstit