Valmennusta Hyvään Uneen -kurssikuulumisia
Ulla Mersinli
Joukko unen huollosta kiinnostuneita kurssilaisia kokoontui maaliskuun kahtena lauantaina saamaan vinkkejä
hyvään uneen. Keskustelimme unesta ja unettomuudesta ja teimme rauhoittavia hengitysharjoituksia ja muutamia kehollisia tasapainottavia liikesarjoja.

Unettomuuden saattaa laukaista stressi, sairaus, työpaikan vaihdos, muutto, rakastuminen, raskaus tai lapsen syntymä. Tänä päivänä on erittäin haastavaa pitää mieli tyynenä ja myönteisenä. On valtava määrä informaatiota, jonka kanssa on pysyttävä tasapainossa. Unettomuudesta on tullut liiankin yleistä. Unettomuus vie mennessään ja aiheuttaa epätasapainoa mielessä, kehossa ja elämässä.
Useimmiten unettomuus menee itsestään ohi mutta joskus se voi jäädä ongelmaksi. On tärkeää tarttua unettomuuteen heti kun se tulee ongelmaksi, sillä pitkäaikainen krooninen unettomuus on aina hankalampaa selättää.
Hermosto vaatii paljon huomiota ja hoivaa. Tärkeää on osata rentoutua, olla yhteydessä omaan itseen, kokonaisuuteen, joka koostuu kehosta, mielestä ja hengestä. Tänä päivänä suurena ongelmana on, että ajatellaan kehon olevan jotenkin erillään muusta elämästä.  Arvostus omaa kehoa kohtaan on liian vähäinen.  Keho on todella hieno ja ainutlaatuinen järjestelmä erilaisia mekanismeja, myös itsekorjautuva, jos siitä pitää huolta. Kun keho on tasapainossa, on sillä myös vaikutus mieleen ja muuhun elämään sekä yöuneen.
Kurssin tarkoituksena on valaista miten tärkeää ja miten yksinkertaistakin on itse vaikuttaa omaan päivittäiseen elämään ja ylläpitää kehon ja mielen tasapainoa erilaisin työkaluin.
Kurssilla työskentelemme sekä kehon että mielen ja tietoisuuden kanssa.  Teemme fyysistä lempeää harjoitusta sekä rentoutusta ja opettelemme ymmärtämään hengityksen sekä meditaation merkitystä.  Teemme konkreettisia harjoituksia, jotka vaikuttavat suoraan hermostoon ja sitä kautta myös eri tavoin mieleen, rauhoittumiseen ja yön aikana uneen.  Meditaatio on tärkeä työkalu tietoiseen ja tasapainoiseen mieleen ja elämään ja sitä kautta myös hyvään uneen.  Harjoittelemme meditaatiotekniikoita ja avaamme ovea hengityksen ihmeelliseen maailmaan, eri tekniikoihin ja niiden vaikutuksiin. Opettelemme autogeenisen rentoutusharjoituksen, jolla pystymme rentouttamaan lihaksia. Käymme läpi myös unen huoltoon liittyviä asioita, mutta ennen kaikkea haluan tarjota mahdollisuuden ymmärtää ja kokea liikkeen ,hengityksen ja meditaation kautta tulevan muutoksen.
Kurssin aikana saat mahdollisuuden rentoutua ja ottaa hetken itsellesi ja laittaa hetkeksi muut asiat sivummalle ja anna tämä hetki vain ja ainoastaan itsesi huomioimiselle.
Tältä kurssilta saat mukaan työkaluja, joita on helppo soveltaa omassa elämässä.
Valmennusta hyvään uneen on opiston ohjelmassa jälleen syksyllä. Ilmoittaudu mukaan 9.6. alkaen nettisivuillamme
Lämpimästi tervetuloa!
Ulla Mersinli, Univalmentaja, shiatsuterapeutti, rentoutusohjaaja, kundaliinijooga- ja shaktitanssiopettaja

Kommentit

Suositut tekstit