UUTTA VANHOISTA FARKUISTA

Onko kaapissasi pino farkkuja? Kenties omistat käytössä kuluneita, kaapissa pienentyneitä tai muuten vähälle käytölle jääneitä farkkuja. Uutta vanhoista farkuista (kurssinro 9427) kurssilla ideoidaan ja suunnitellaan uusia tuotteita ja hyödynnetään farkkujen yksityiskohdat  kuten taskut, tikatut saumat ja vyölenkit, myös farkun vetoketju kannattaa käyttää uudelleen, kuten myös nappi ja vyötärökaitale. Farkkujen lahkeissa on paljon hyvää ja kestävää kangasta, kuluneet kohdat voi kiertää tai hyödyntää yksityiskohtina uudessa tuotteessa. Kurssilla opitaan ja kerrataan ompelun perusasioita, esim. vetoketjun ompelu.

Farkuista valmistuvat kulutusta kestävät lattiatyynyt, kassit ja säilytyskorit. Taskuista voi tehdä säilytyslokerikon. Farkuista voi myös valmistaa nauhaa ja punoa siitä vaikka korin. Vyölenkeistä saa hauskaa pintaa ja siten kivan yksityiskohdan vaikka penaaliin.  Farkuista valmistetut tuotteet ovat helppohoitoisia ja huolettomia vaikka lastenhuoneeseen.

Miksi sitten kannattaa hyödyntää vanhoja farkkuja? Uusien farkkujen valmistaminen rasittaa ympäristöä, esimerkiksi erilaisissa farkkujen viimeistelytavoissa käytetään paljon kemikaaleja ja jo farkkuihin tarvittavan puuvillan kasvattaminen ja käsittely rasittavat ympäristöä.  Tiesitkö, että yksien farkkujen valmistamiseen kuluu jopa 10 000 litraa vettä! Vettä kuluu puuvillan viljelemiseen ja käsittelyyn, kankaan valistamiseen ja värjäämiseen, farkkujen kulutuspesuihin yms. Kuluneiden tai muusta syystä käyttämättömien farkkujen materiaali kannattaa siis todellakin hyödyntää uusiin tuotteisiin, eikä missään nimessä heittää roskikseen!

Tule siis kurssille oppimaan ja ideoimaan, mitä kaikkea farkuista voi tehdä!

Tarvitset mukaan kurssille: vanhoja farkkuja (puhtaita), ompelutarvikkeet, pussukkaan/laukkuun/säilytyskoriin sopivaa vuorikangasta (puuvillakangasta), vetoketjun pussukkaan/laukkuun. Töihin voi myös yhdistää pitsiä, esim. vanhat pitsiliinat, ja erilaisia nauhoja.


Elina Parkkamäki


Kommentit

Suositut tekstit