Kädentaitojen tuntiopettajan mietteitä uuden edessä

Tervehdys Järvenpääläiset.

Viimeistään ensimmäinen opettajankokous elokuussa herättää siihen, että kesäloma on ohi ja pian mieluisat opetustyöt alkavat. Tuntiopettajan työ on vivahteikasta; kurssiaiheiden ja –sisältöjen pitäminen kiinnostavina ja kutsuvina vaatii ainaista uudistumista. Opiskelijoille halutaan tarjota vain parasta ja heidät halutaan saada viihtymään opetusryhmässä ja toivottavasti, myös tulemaan uudelleen kurssille. Opiskelijoiden kiinnostus saattaa oppiaineittain vaihdella aaltomaisesti. Toisaalta jotkin kurssit ovat kestosuosikkeja vuodesta toiseen. Aloittaessani tuntiopettajana, oli pajunpunontabuumi parhaimmillaan. Nyt pajunpunontakursseja saadaan harvakseen kokoon. Tällä hetkellä mosaiikki ja betoni ovat suosionsa huipulla. Saa nähdä, milloin aallon suunta kääntyy niiden osalta ja tilalle tulee jotain muuta.

Järvenpää on minulle uusi tuttavuus opistona. Kotiopistoni on Hyvinkää. Opistot työnantajina tarjoavat meille opettajille hyvät puitteet toimia ammatissamme ja tarvittaessa kattavan tukiverkoston henkilökunnan puolelta. Odotan jännityksellä uuden opetusvuoden alkua ja uusien opiskelijoiden tapaamista. Opetan pääasiassa ns. ’kovia materiaaleja’ eli mosaiikkia ja betonia. Syksyllä on luvassa lyhytkurssina tuikku- ja kuusimosaiikin tekemistä.

Mosaiikkitöihin ja -taiteeseen syntyi syvä rakkaussuhde heti ensikosketuksesta: tyttöjen illassa päällystimme betonisia palloja kaakelinpaloilla ja saumasimme ne. Jo heti silloin tuntui hyvälle etsiä toisiinsa sopivia paloja ja rakentaa niistä pintaa pallon päälle. Tuon illan jälkeen olen astunut yhä syvemmälle ja syvemmälle mosaiikkitöiden kiehtovaan valtakuntaan, eikä paluuta ole näkyvissä. Aluksi opiskelin alaa itse. Sittemmin olen käynyt opissa mm. Virginie Loyn ja Yury Yarinin kursseilla. Lähitulevaisuudensuunnitelmiini kuuluu jatkokouluttautuminen Italiassa tai Englannissa.
 
Mosaiikkitöitäni voi käydä vilkaisemassa blogissani sannainkinenmosaics.blogspot.fi

Aurinkoista syksyä,
Sanna

P.S. Mosaiikkikurssilla 9471 on vielä muutama paikka vapaana!

Kommentit

Suositut tekstit