Järvenpää-ryijykilpailun voittajat

 Järvenpään Opiston ryijykilpailu on ratkennut! Opiston järjestämän ryijykilpailun aikuisten sarjan voittajaksi valittiin Outi Lambergin "Vanhis festariasussa" ja lasten sarjan voittajaksi Amanda Sulinin "Joutsen kevätyössä".

Järvenpää-ryijykilpailu päätettiin järjestää Järvenpään 70-vuotisjuhlavuoden lopuksi ja Järvenpään Opiston 75-juhlavuoden aluksi juhlistamaan pyöreitä vuosia ja opiston käsityönopetusta. Ryijy on suomalainen perinnetekstiili, mutta edelleen erittäin ajankohtainen ja moderni osa suomalaista sisustusta ja kotia. Ryijyllä on myös oma paikkansa tekstiilitaiteen kentällä ja ryijyn suunnittelu yhdistääkin vahvasti kuvataiteen ja tekstiilitaiteen kenttää.
Voittajaryijyn ohje on saataville syksyllä opistolaisille. Syksyllä järjestetään myös ryijykurssi, jos oman ryijyn tekeminen ohjauksessa kiinnostaa.

Tunnelmia näyttelystä: 
   

Tässä voittajat ja perustelut voittajien valinnalle:


Voittaja: Outi Lamberg “Vanhis festariasussa”
Perustelut: Aihe kiinnittyy Järvenpäähän vahvasti, mutta näkemyksellisellä otteella. Työ on teknisesti taidokkaasti toteutettu. Visuaalisesti hieno työ, jossa sommittelu kohdillaan, rohkeat värit hehkuvat ja vievät helposti ryijyn teeman tunnelmaan Vanhikseen ja valofestareille. Aihe on monelle järvenpääläiselle tuttu, mutta värimaailma sekä sommittelu avaa Vanhiksesta uuden näkökulman ja tekee ryijystä samalla erittäin modernin ja taiteellisesti ansiokkaan.
Voittaja: Amanda Sulin “Joutsen kesäyössä”
Perustelut: Kaunis joutsentyö on erittäin taidokkaasti valmistettu, persoonallinen ja hienosti sommiteltu. Ryijyn värit on valittu teemaan sopivaksi, tumma, vaalea ja kirkas luovat hienot kontrastit. Kuvasta löytyy Järvenpäälle tunnusomaisia symboleita, joita on käytetty kekseliäästi.
Myös kolme muuta lasten ryijyä olisi ansainnut voiton. Erityisesti mieleen jää sydänryijyjen muoto, Sannin ryijyn kaunis maisema, Alinan ryijyn auringonkukka viehätti tuomaristoa erityisesti ja Mintun ryijyssä pelkistetty kuva- ja värimaailma.
Kunniamaininta:
“Virkamies Friitta Järven pää” Hanna Mikkotervo-Adler erityisen hienosta ja omaperäisestä tarinasta, komeasta visuaalisesta toteutuksesta ja ryijyn määritelmän laventamisesta.
ja “Kaislikossa suhisee” Marjut Pohjola erittäin kauniista ja harmonisesta toteutuksesta, maalauksen ja erikoisen materiaalin yhdistäminen.
Yleisöäänestyksen voittaja: "Höyhen" Asta Salminen. Upea työ, teki myös tuomaristoon vaikutuksen.
Paljon onnea voittajille! Ja suuri kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Kommentit

Suositut tekstit