Uusi taiteen suunnittelijaopettaja esittäytyy


Olen uusi taiteen suunnittelijaopettaja Elina Ollikainen. Vastuualueeni on kuvataiteen perusopetus, kuvataide, kuvallinen viestintä ja muotoilu.

Koulutukseltani olen kuvataideopettaja ja kuvataiteilija. Olen työskennellyt pitkään kuvataideopetuksen parissa erilaisilla tehtävänkuvilla, erilaisissa oppilaitoksissa. Vapaa-ajalla vietän aikaa perheeni kanssa, liikun luonnossa, teen pyöräretkiä, harrastan käsitöitä ja puutarhanhoitoa.  

Omassa taiteellisessa työskentelyssäni olen seikkaillut eri taidetekniikoiden alueilla kuten maalaus, kuvanveisto ja tekstiilitekniikat. Kuvataiteen opetustyö tuottaa jatkuvaa uuden oppimista. Vapaa-ajallakin tulee seurattua taide- ja taidekasvatusalan uusia tuulia ja käytyä taidenäyttelyissä ja tapahtumissa – tuntosarvet ja antennit koholla. Taidekentällä tapahtuu koko ajan uutta ja erilaiset painotukset ja suuntaukset nousevat pinnalle. Kuluva vuosi on ollut jakamisen vuosi: etäopetukseen siirtymisen haasteet ovat olleet yhteisiä jopa maailmanlaajuisesti. Tästä on syntynyt hyvää yhteistyön henkeä. Oppimateriaaleja ja ideoita on jaettu auliisti yli monenlaisten rajojen.

Taide kaikissa muodoissaan koskettaa minua ja mahdollisuus itsen ilmaisemiseen taiteen keinoin on mielestäni tärkeä osa ihmisyyttä. Mahdollisuus taiteen harrastamiseen tulee olla kaikilla ikään tai asemaan katsomatta. Vapaa sivistystyö toimii juuri tällaisena alustana, jossa on tarjolla jokaiselle jotakin: meillä on kurssitarjontaa kirjaimellisesti vauvasta vaariin. Opistomaailmassa on kiehtovaa se, että hyvin erilaiset ja eritaustaiset ihmiset kohtaavat toisensa yhteisen kiinnostuksenkohteen äärellä. Näissä hetkissä opitaan koko ryhmältä ja myös opettaja oppii opiskelijoiltaan. Taideharrastus nostaa ajatukset arjen yläpuolelle ja lisää mielen hyvinvointia.

Taiteen perusopetus on erityisen lähellä sydäntäni. Se on suomalainen erikoisuus, josta saamme olla ylpeitä. Järvenpäässä taiteen perusopetusta on tarjolla kuvataiteessa, käsityössä, teatteritaiteessa, tanssissa ja musiikissa. Tavoitteenani on rakentaa entistä tiiviimpää yhteistyötä eri taidealojen välille. Meillä on paljon yhteisiä kohtaamispisteitä ja alueita, joissa voisimme yhdistää voimiamme entistä monipuolisemman opetus- ja kulttuuritarjonnan luomiseksi Järvenpäähän.

Innostun poikkitaiteellisuudesta ja ainerajojen ylittävästä yhteistyöstä. Näen tähän hyvät mahdollisuudet juuri Järvenpään opistossa mm. loistavien ja asiantuntevien kollegojen ansiosta.

Kommentit

Suositut tekstit