Taideopettajat Islannissa



Kuvataiteen tuntiopettaja kuvataiteilija Susanna Autio ja koru-, metallitaiteilija Ilona Treiman olivat Erasmus+ hankerahoituksen avulla kouluttautumassa upeassa ja aurinkoisessa Islannissa. Innostuneena ja odottavin mielin kaksikko lähti tutustumaan Islannin Taidegrafiikan yhdistyksen, Íslensk Grafikin, järjestämään Gum Bichromate (kumipaino) kurssin sisältöön. Islannin taidegrafiikan yhdistys on perustettu jo vuonna 1954 ja on hyvinkin aktiivinen yhdistys, jonka jäsenillä oli viime keväänä vaihtonäyttely Turussa. Reykjavikissa sijaitseva vuokrattava työtila ja viereinen galleria olivatkin todellinen grafiikantekijän unelma!


Kumipaino-tekniikka on 1800-luvun valokuvan paperille painamiseen kehitelty tekniikka. Vanha tekniikka on viime aikoina herättänyt kiinnostusta ja monet kuvataiteilijat ja kuvataideharrastajat ovatkin innostuneet tekniikasta. Kurssille olikin kokoontunut kansainvälinen ja monitaitoinen naisryhmä. Joukossa oli ammattitaiteilijoita ja opettajia eri aloilta ja opimme toisiltamme paljon tiiviin kurssin aikana. Oli mielenkiintoista kuulla muiden maiden opetustarjonnasta ja opetuksesta. Ja kirsikkana kakun päällä opimme yhden ylimääräisenkin tekniikan ja materiaalin käyttötarkoituksen. Tämä tulee jo keväällä uudeksi tekniikaksi Kokeileva grafiikka- kurssin antiin!

Kurssi oli todella yksityiskohtainen ja kattava ja kumipaino-tekniikan lisäksi sisälsi kuvankäsittelyä ja maisemakuvauksen oppeja. Vaikka hieman haastavankin tekniikan opettelu olisi ollut tarpeeksi, niin Islannin upeat nähtävyydet ja luonto antoivat energiaa lähteä vielä illalla kiertelemään lähiympäristöä! Kokonaisuudessaan kurssi lisäsi omaa energiatasoa, haastetta uuden oppimamme tekniikan sisäistämiseen ja ennen kaikkea uusia kontakteja ja tietoa ja vinkkejä uusista kurssi-ideoista ja tavoista opettaa ja olla läsnä. Toivottavasti saadaan kumipaino-tekniikka pian kurssitarjontaan, sinne ovat kaikki valokuvauksesta, taidegrafiikasta tai kuvataiteista kiinnostuneet tervetulleita!




Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.
logosbeneficaireserasmusright_fi.jpg (4720×969)

Kommentit

Suositut tekstit