Koulutussuunnittelija Maarit Ojalan kurssivalinnat

Opiston ensi lukuvuoden teema on ”Luonto – voimavaramme”. Aihe näkyy kurssitarjonnassa ja kurssien sisällöissä. Mietitään luonnon kestävyyttä, kierrätystä, tuunataan monenlaista, havainnoidaan ympäristöämme ja pohditaan luonnon merkitystä.

Aloitan oman ympäristöni tarkkailun osallistumalla valokuvauskurssille ”Parempia kuvia luonnosta” (6338). Tällä kurssilla perehdytään valokuvaaja Atte Leskisen opastuksella maisema- ja luontokuvaukseen. Yhdessä käydään myös kuvausretkellä ja opetellaan käyttämään kuvankäsittelyohjelmia. Juuri näitä taitoja kaipaan!

”Tulevaisuuden kompassi-kurssi” (9913) vie ajatukset teemansa mukaan tulevaisuuteen. Miltä tulevaisuuteni voisi näyttää? Miten asuisimme, jos uusiutuva energia ja geeniruokatuotanto hoituisivat jokaisen omasta kodista? On mielenkiintoista päästä pohtimaan asiantuntija Sonja Antosalon ohjauksessa yhteiseen tulevaisuuteemme liittyviä skenaarioita.

Kierrätys on tätä päivää! Haluan osallistua artenomi Aini Julkusen ohjaamalle ”Kierrätyskorut”-kurssille (9650) ja saada uusia ideoita erilaisista kierrätysmateriaaleista valmistettavista koruista. Kurssilla tehdään koruja paperista, nahasta, kumista, napeista, vetoketjuista yms. Ihanaa päästä käyttämään omaa luovuutta korujen ideoinnissa!

Opiston kokkauskurssit ovat suosittuja vuodesta toiseen! Tämän vuoden tarjonnasta valitsen kurssin ”Italialainen kasvisruoka” (9346). Opettajana on kokki Cipriano Franchini. Siis nyt saadaan aitoja italialaisia vinkkejä!

Olen harrastanut joogaa monta vuotta. Nyt opiston tarjonnassa on uusi joogakurssi ”Scaravelli-jooga” (8071). Tätä täytyy päästä kokeilemaan!



Nähdään opiston kursseilla!



Aikaa itselle – Aikaa ajatuksille – Aikaa rentoutumiselle – Aikaa uusille ystäville 

Kommentit

Suositut tekstit