Onnea vuoden tuntiopettajalle Timo Malmille

Timo Malmi on Järvenpään Opiston vuoden tuntiopettaja 2018.

Järvenpään Opiston vuoden tuntiopettajaksi on tänä vuonna valittu toimittaja ja elokuvakriitikko Timo Malmi. Hänen luotsaamansa Järvenpään Opiston Elokuvakerho on vuosikausia ollut yksi opiston rakastetuimpia kursseja. On erityistä, että Elokuvakerho viettää tänä vuonna jo 50-vuotisjuhlavuottaan ja Malmi on ollut kerhon johdossa lähes alusta saakka. 

Malmilla on ainutlaatuinen kyky luoda kiinnostavia ohjelmistoja, jotka tarjoavat kerholaisille monipuolisia näkökulmia maailmaan ja yllättäviäkin elämyksiä. Syvyyttä lisäävät entisestään elokuvien alustukset sekä tekijävieraat, jotka tulevat mielellään haastateltavaksi Malmin legendaariseen Elokuvakerhoon. Sieltä on myös moni elokuvantekijä ponnistanut uralleen. 

Yleisön luottamuksesta kertoo se, että Elokuvakerhon kausikortit myydään vuodesta toiseen loppuun jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Oikea paikka Timon kukittamiseen oli tietenkin syksyn avajaisnäytöksessä. Myös kerholaiset muistivat arvostettua vetäjää kukin ja kortein.

Elokuvakerholaiset kuvaavat kokemustaan onnittelukortissaan näin (teksti Arja Mattila):

”Timo! 
Olet jo 50 vuotta johdattanut meitä kerholaisia, entisiä ja nykyisiä, elokuvien maailmaan.
Kanssasi olemme kulkeneet Lumie'ren tehtaanporteilta Casablancan, Kuuban, Mumbain, Talvivaaran kautta niin maailman metropoleihin, kuin kotimaamme pikkukyliinkin.
Olemme päätyneet Eedeniin sekä maistaneet hunajan makeutta.
Avaruuden painottomuus on myös koettu lähes konkreettisesti.
Olet auttanut meitä kokemaan, tuntemaan ja aistimaan koko inhimillisen tunneskaalan.
Ennen kaikkea olet saanut meidät ajattelemaan: entä jos....
Kiitos!”

Kommentit

Suositut tekstit