Kieltä ja kokkausta samassa paketissa



Italiaa keittiössä -kurssille osallistui huhtikuussa toistakymmentä italian kielestä ja ruokakulttuurita kiinnostunutta. Näin kuvailevat kurssilainen ja italian opettaja kurssia. 
Kurssi oli hyvin mielenkiintoinen ja antoisa. Saimme käsityksen Italian  eri alueiden omista, tyypillisistä ruokalajeista ja alueiden  uskollisuudesta omille ruokaperinteilleen sekä hämmästelimme niiden runsautta. Montako eri tyyppistä leipää ja pastaa siellä onkaan!
Kertasimme raaka-aineiden ja keittiövälineiden italiankieliset nimet,  puhuimme kattamisesta ja tutustuimme joihinkin ruokailutapoihin, jotka  poikkeavat hieman omistamme.  Saimme hyödyllistä tietoa, joka säästää meitä kiusallisilta tilanteilta käydessämme italialaisten ystäviemme 
luona päivällisellä - ja paljon muuta. 

Viimeisenä kurssipäivänä valmistimme yhdessä italialaisen aterian. Tunnelma keittiössä oli mitä hyväntuulisin, kaikkien keskittyessä  työhönsä ja pyrkien täydelliseen tulokseen. 

Ensin tutustuttiin resepteihin.
Näistä aineksista pitäisi jotakin syntyä.

Hymyissä suin valmistuu herkullinen ateria.

















Kiitos kieli- ja kultturiopettajamme, Silvia Pinan ja kotitalousopettaja  Reetta Wirmanin 
väsymättömän ja kärsivällisen avun ja ohjeistuksen syntyi mahtava, maukas ateria, jonka nautimme yhdessä.
Lopussa kiitos seisoo.


Il corso è stato molto interessante ed istruttivo. Abbiamo imparato che la cucina italiana  è molto ricca e che c’è ben altro oltre alla pizza e alla pasta al ragù. L'Italia ha una tradizione culinaria unica al mondo: ogni regione italiana possiede una gran varietà di ricette, vini, ingredienti e prodotti tipici. Abbiamo scoperto tanti abbinamenti gastronomici nuovi e imparato tante parole del gergo culinario. Adesso sappiamo che è meglio non portare i crisantemi alla padrona di casa quando siamo invitati a cena. E sappiamo fare la “scarpetta”.  
L’ultimo giorno del corso, in cucina, abbiamo iniziato con un ottimo Spritz per poi dedicarci alla preparazione di piatti deliziosi tra cui focaccia, pesto e arancini di riso, ribollita, ravioli, gnocchi e conchiglie ripiene, petti di pollo con ripieno piccante e arrosto di agnello, per finire con fior di mandorla e zabaglione al marsala. Tutto era squisito  – da non credere che li abbiamo cucinati noi!

Ecco due ricette del nostro menù:

FOCACCIA

Teksti: Kati e Silvia

Lisää kieltä ja kokkausta on luvassa ensi keväänä. Silloin vuorossa ovat espanjalaiset herkut. Jutun koosti Kyllikki, kieltenopettaja.


Kommentit

Suositut tekstit