Kieltä ja kokkausta samassa paketissa
Italiaa keittiössä -kurssille osallistui huhtikuussa toistakymmentä italian kielestä ja ruokakulttuurita kiinnostunutta. Näin kuvailevat kurssilainen ja italian opettaja kurssia.
Kurssi oli hyvin mielenkiintoinen ja antoisa.
Saimme käsityksen Italian eri alueiden omista, tyypillisistä
ruokalajeista ja alueiden uskollisuudesta omille ruokaperinteilleen sekä
hämmästelimme niiden runsautta. Montako eri tyyppistä leipää ja
pastaa siellä onkaan!
Kertasimme raaka-aineiden ja keittiövälineiden
italiankieliset nimet, puhuimme kattamisesta ja tutustuimme joihinkin
ruokailutapoihin, jotka poikkeavat hieman omistamme. Saimme
hyödyllistä tietoa, joka säästää meitä kiusallisilta tilanteilta käydessämme
italialaisten ystäviemme
luona päivällisellä - ja paljon muuta.
Viimeisenä kurssipäivänä valmistimme yhdessä italialaisen aterian. Tunnelma keittiössä oli mitä hyväntuulisin, kaikkien keskittyessä työhönsä ja pyrkien täydelliseen tulokseen.
Viimeisenä kurssipäivänä valmistimme yhdessä italialaisen aterian. Tunnelma keittiössä oli mitä hyväntuulisin, kaikkien keskittyessä työhönsä ja pyrkien täydelliseen tulokseen.
Ensin tutustuttiin resepteihin. |
Hymyissä suin valmistuu herkullinen ateria. |
Kiitos kieli- ja kultturiopettajamme, Silvia Pinan ja kotitalousopettaja Reetta Wirmanin
väsymättömän ja kärsivällisen avun ja
ohjeistuksen syntyi mahtava, maukas ateria, jonka nautimme yhdessä.
Il corso è stato molto interessante ed
istruttivo. Abbiamo imparato che la cucina italiana è molto ricca e che
c’è ben altro oltre alla pizza e alla pasta al ragù. L'Italia ha una
tradizione culinaria unica al mondo: ogni regione italiana possiede una gran
varietà di ricette, vini, ingredienti e prodotti tipici. Abbiamo scoperto tanti
abbinamenti gastronomici nuovi e imparato tante parole del gergo culinario.
Adesso sappiamo che è meglio non portare i crisantemi alla padrona di casa
quando siamo invitati a cena. E sappiamo fare la “scarpetta”.
L’ultimo giorno del corso, in cucina, abbiamo
iniziato con un ottimo Spritz per poi dedicarci alla preparazione di piatti
deliziosi tra cui focaccia, pesto e arancini di riso, ribollita, ravioli,
gnocchi e conchiglie ripiene, petti di pollo con ripieno piccante e arrosto di
agnello, per finire con fior di mandorla e zabaglione al marsala. Tutto era squisito
– da non credere che li abbiamo cucinati noi!
Ecco due ricette del nostro menù:
FOCACCIA
Teksti: Kati e Silvia
Lisää kieltä ja kokkausta on luvassa ensi keväänä. Silloin vuorossa ovat espanjalaiset herkut. Jutun koosti Kyllikki, kieltenopettaja.
Lisää kieltä ja kokkausta on luvassa ensi keväänä. Silloin vuorossa ovat espanjalaiset herkut. Jutun koosti Kyllikki, kieltenopettaja.
Kommentit
Lähetä kommentti