KARVAITA KOKEMUKSIA JA KERROSJUOMIA

Lasten ruokakasvatuksen lähiohjaajakoulutuksen neljännellä kokoontumiskerralla perjantaina 25.10. tutustuttiin aisteihin ja ruoan aistimiseen. Opiskelijat pääsivät myös itse maistamaan, haistamaan ja tekemään.



Professori Anu Hopia ohjasi opiskelijoita molekyyligastronomian maailmaan Kartanon koulun kotitalousluokassa. Kokeellisessa osassa tutustuttiin nesteiden erilaisiin painoihin, ja tehtiin kerrosjuoma. Pohjalla on sokerimehua, keskellä kaakaota ja päällä kermavaahtoa. Kuulostaa hurjalta, mutta juoma oli suussasulavan herkullinen... kuin nestemäinen konvehti.

Dosentti Mari Sandell maistatti opiskelijoille mm. perusmakuja. Kokeessa huomattiin, että karvas aistittiin hyvin eri tavoin. Joku ei maistanut karvasta lainkaan ja toinen sai sen mausta sätkyn. Ilmiö on yleinen, sillä monet ihmiset eivät kykene aistimaan karvasta, vaan sekoittavat sen happamaan.


Merja Sillanpää

Kommentit

Suositut tekstit