L’ITALIANO IN CUCINA - ITALIAA KEITTIÖSSÄ


Ti piace cucinare? Vuoi imparare a capire e leggere con facilità le ricette italiane? Vuoi parlare in italiano mentre cucini? Sei una “buona forchetta” e vuoi sentirti a tuo agio con il gergo culinario? Ecco il corso che fa per te! L'Italia ha una tradizione culinaria unica al mondo: ogni regione italiana possiede una gran varietà di ricette, vini, ingredienti e prodotti tipici. Vieni al corso per saperne di più. Benvenuti!

Italiaa keittiössä -kurssilla opiskellaan italiaa samalla kun herkutellaan italialaisella ruualla. Kurssilla käsitellään italialaisen ruokakulttuurin tärkeimpiä perinteitä. Näin opiskelijat voivat samalla kehittää omaa italian kielen osaamistaan. Kurssin opetuskieli on italia. Viimeisellä kerralla, tiistaina 25.4. kokoonnutaan kotitalousluokassa ja kotitalousopettajan johdolla valmistetaan herkullisen aterian ja samalla tehden makumatkan alkaen antipastosta, kulkien primo ja secondo piatton kautta aina dolceen asti. Benvenuti!
 
Italialaisen keittiön ominaispiirteitä:

Italialaisen keittiön kolme peruspilaria ovat alueellisuus, autenttisuus ja omavaraisuus. Pohjoisen ja etelän ruoat eroavat toisistaan huomattavasti, ja jokaisella kylällä ja perheellä on oma tapansa laittaa ruokaa. Monella italialaiskylällä on omat erikoisuutensa ja ruokasanastonsa, joita ei tunneta missään muualla. 

Erityisen tärkeitä italialaisille ovat raaka-aineet. Italian ruoka noudattaakin tiukasti sesonkeja: saatavilla on ainoastaan meneillään olevan vuodenajan sesonkituotteita, minkä seurauksena raaka-aineet ovat yleensä lähiruokaa ja aina laadukkaita.Alueelliset keittiö: 

Pohjois- ja Etelä-Italian keittiöissä on paljon eroja. 
- Pohjois-Italiassa käytetään paistamisessa lähinnä voita ja Etelä-Italiassa oliiviöljyä. 
- Pohjoisessa syödään riisiä ja polentaa, kun etelässä puolestaan suositaan kuivapastaa. 
- Pohjoisen ruokia haudutetaan viinissä, etelän ruokia tomaatissa.

Kurssilla saaatte paljon tietoa lisää, benventuti!
 
 
5890 L’ITALIANO IN CUCINA - ITALIAA KEITTIÖSSÄ
12.4.-25.4.2017 klo 17.15-20.15
Kurssi soveltuu opiskelijoille A2/B1-tasosta alkaen. Kurssimaksu sisältää sekä kielimateriaalin että illallisen raaka-ainekustannukset. Ilmoittautuminen 5.4. mennessä www.opistopalvelut.fi/jarvenpaa

Kommentit

Suositut tekstit