JUHLAILLALLISELLA

Vuodenvaihteen juhlakauteen virittäydyttiin Järvenpään Opiston Juhlaillallinen viinien kera –kurssilla. Kotitalousopettaja Reetta Wirman oli päätynyt seuraavaan menuuseen: 

Maa-artisokkacappucino
Kampasimpukat voi-tinjamikastikkeessa, ilmakuivattua kinkkua ja kurkku-fenkolisalaatti.
Lohta ja fenkoli-purjolisäke
Naudanfilee, bearnaisekastike, polentaranskalaiset ja uunijuurekset
Juustot ja tomaattihilloke
Pienet mustikkapavlovat

Maa-artisokkakeiton klassinen kaveri olisi samppanja. Kustannussyistä päädyttiin Lindauer cuvee brut –kuohuviiniin. Kuohuviini toimi hyvin alkukeiton kanssa ja lisäksi se sopi myös kampasimpukoille.


Simpukoille ja lohelle valittu Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc valkoviini ei ollut onnistunut valinta. Simpukoiden parman kinkku latisti viinin ja lohi oli ehkä liian miedon makuinen. Viininä se on kuitenkin erinomainen ja sopisi kylmäsavustetun lohen kaveriksi.Naudanfileelle valittu Luigi Bosca Cabernet Sauvignon sen sijaan oli napakymppi. Oli viiniä ajateltu juustoillekin, mutta se taisi loppua melkein kaikilta kesken. Kyseinen viini on loistavaa, mutta muistakaa, sitä ei pidä valita joulukinkun kaveriksi.Kurssilla oli miellyttävä tunnelma ja ruoka oli hyvää. Parhaaksi ruoka-viini-yhdistelmäksi kurssilaiset valitsivat lihan ja punaviinin ja toiseksi parhaaksi kuohuviinin ja keiton.Kommentit

Suositut tekstit