Yhden illan makumatka Vietnamiin


Tämän kirjoituksen on kirjoittanut Dinner4U2 ravintola- ja matkablogin kirjoittajat käytyään Satu Taskisen Vietnamilaisen ruuan kurssilla. Teksti on alunperin julkaistu Dinner4U2-blogissa osoitteessa: http://dinner4u2.blogspot.fi/2016/11/yhden-illan-makumatka-vietnamiin.html


Kokkauskurssilta löysin itseni lumisena tiistai-iltana. Ensimmäistä kertaa osallistuin opiston järjestämälle ruokakurssille. Bloggausuran aikana on muutamia kokkauskursseja & drinkkikouluja jo koettu. Kaikki ovat olleet superhauskoja! Kokkikoulu Espassa vietettiin superhauska ilta, eikä seuraavan aamun hedari paljoa haitannut. Ruuanlaiton ohella taisimme tutustua myös juomiin ;). Lontoossa osallistuimme thairavintola Busaban kokkikurssille. Sieltä saimme ihan huippuoppia lempiruokamme vihreän curryn valmistamiseen. Inkivääridrinkkien tekemistä harjoittelimme viime syksynä ja onhan meillä molemmilla suoritettuna myös Kotibaarimestarin tutkinnot! 

Nyt oli suuntana Vietnam & vietnamilainen ruoka. Iltakurssin vetäjänä toimi kotitalousopettaja Satu Taskinen, kiitos Sadulle huipusta illasta! Illan teemana oli vietnamilainen keittiö. Vietnamin ruokakulttuuri on saanut vaikutteita kaikista naapurimaistaan. Vietnamilaiselle keittiölle tyypillistä on runsas kasvisten, yrttien ja salaattien käyttö. Ruuan perusaineksia ovat riisi ja nuudelit, lihoista käytetään sian- ja naudanlihaa sekä siipikarjaa. Myös merenelävät ovat suosittua ruokaa. Ruoka on tuoretta ja raikasta. Itse en ole (vielä) Vietnamissa reissunnut ja hyvin vähäistä on ollut maan ruokakulttuuriin perehtyminen. Tosin ihanassa Rullassa olen useamman kerran poikennut herkuttelemassa maukkailla rullilla! 

llan menu oli kunnioitettava, tästä sai hyvän käsityksen vietnamilaisesta ruuasta. Vai mitä sanotte? Oikea makumatka Vietnamiin!


Kesärullat ja nuoc cham -dippikastike
Vietnamilaiset nyytit
Vietnamilaiset satay-vartaat ja pähkinäkastike salaatinlehdillä 
Täytetyt patongit
Kaalisalaatti
Rapu-nuudelisalaatti
Pho-keitto naudanihasta
Nuudeleita Saigonilaiseen tapaan
Vietnamilainen kanacurry
Kookosvanukas

Jakauduimme pareittain ja kukin pari sai valmistettavakseen yhden tai kaksi ruokalajia. Minä pääsin leipomaan wonton-kuoria ja valmistamaan vietnamilaisia nyyttejä. Vietnamilaisten nyyttien tekeminen oli mukavaa puuhaa. Taikina oli yksinkertainen valmistaa: vehnäjauhoja, vettä ja suolaa. Taikinasta kaulittiin ohuita pieniä levyjä, joiden sisälle laitettiin jauheliha-sienitäyte. Nyyteistä voi tehdä täytteen maustamista säädellen joko miedompaa tai tulisempaa.
Nyytit kypsennettiin höyryttämällä. Kuten kuvasta näkyy, täytettä tuli laitettua nyytteihin turhan runsaasti. Ohjeissa taisi lukea 1 tl eikä rkl. Kerralla nyyttejä olisi voinut kypsentää pienemmän määrän. Ens kerralla tietää sitten nämä jutskat. Nyytit voi kypsentää myös keittämällä. Ehkä kokeilen keittämistä ensi kerralla. 

Kurssi-ilta huipentui yhteiseen ruokailuun. Tässä kuvakavalkadi upeista ruuista!

Kesärullat
Nuoc cham -dippikastike


Täytetyt patongit


Rapu-nuudelisalaatti


Kaalisalaatti


Pho -keitto 


Vietnamilaiset nyytitPähkinäkastike


Nuudeleita Saigonilaiseen tapaan


Kookosvanukas


Ilta vietnamilaisen ruuan parissa oli loistava. Kotona ensimmäiseksi kokeiltavien ruokien joukkoon nousevat ainakin Pho-keitto ja kaalisalaatti. Toki kokeilen vietnamilaisia nyyttejä toisenkin kerran tämän treenikerran jälkeen! 

Suosittelen lämpimästi tsekkaamaan paikkakuntasi opistojen tarjoamat ruokakurssit. Niissä on hinta ja laatu erinomaisen hyvin kohdallaan!   

Kommentit

Suositut tekstit