TURVATAAN KANSALAISOPISTOJEN TOIMINTA JATKOSSAKIN - ALLEKIRJOITA ADRESSI!


Kansalaisopistotoiminnan tulee olla jatkossakin kaikkien saatavilla – kansalaisopistojen rahoitus ja tulevaisuus on turvattavaNyt on aika vaikuttaa ja käydä allekirjoittamassa Kansalaisopistojen liiton laatima valtakunnallinen adressi osoitteessa www.kansalaisopistot.fi/adressi.

Kansalais- ja työväenopistoihin on kohdennettu merkittäviä säästöjä jo usean viime vuoden ajan. Tämän johdosta opetustunteja on karsittu, henkilöstöä vähennetty ja toimintaa tehostettu. 


Nyt kansalaisopistojen rahoitus on jälleen uhattuna. Syyskuussa opetus- ja kulttuuriministeriön valtiovarainministeriölle jättämään muistioon sisältyi toissijaisena, ehdollisena (”jos”) keinona kansalaisopistojen valtionosuuksia koskettava 20 miljoonan euron vähennys. Tämä leikkaus vastaisi noin kymmenen suurimman tai 90 pienimmän kansalais- ja työväenopiston lakkauttamista Suomesta.


Koko Suomea koskeva koulutuksellinen tasa-arvo on tulevaisuuden keskeisiä menestystekijöitä. Kansalaisopisto on merkittävä osa suomalaista koulutusjärjestelmää. Toiminta on jatkunut menestyksellisesti jo yli sadan vuoden ajan. Nyt on pidettävä huoli siitä, että tätä sivistyksen peruspilaria ei päästetä näivettymään.


Ystävällisin terveisin

Kansalaisopistojen liiton toimiston väki

Viestin välittänyt: Järvenpään Opiston väki

Kommentit

Suositut tekstit